­ KNHS richt beroepsgroep voor paardensport instructeurs op - KNHS

KNHS richt beroepsgroep voor paardensport instructeurs op

Geplaatst op 09 april 2020

ERMELO (KNHS) - De KNHS heeft het initiatief genomen om de Beroepsgroep Hippische Instructeurs op te richten voor alle gediplomeerde Hippische Instructeurs in Nederland. Instructie is essentieel voor de paardensport. Zonder instructie kunnen ruiters en daarmee paarden niet worden opgeleid. Instructie is - evenals zoveel taken in het onderwijs - een vak. Het vereist vakmanschap in brede zin.

Hoofddocent van de KNHS en mede initiatiefneemster Marion Schreuder: “Juist in deze moeilijke tijd van de coronacrisis is er behoefte om kennis en kunde uit te wisselen en vragen met elkaar te delen. Ik krijg veel vragen instructeurs die zich willen verenigen om zo samen de krachten bundelen. Daarom richten wij nu deze beroepsgroep op. Samen staan we sterk!”

Wat is het?
De aangesloten instructeurs van de Beroepsgroep Hippische Instructeurs vormen een community. Doel van de community is belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening. Vraagstukken die nu bij veel instructeurs spelen worden in de beroepsgroep behandeld, zoals welke huidige maatregelen gelden voor mij, hoe ga ik om met spanningen rondom de huidige situatie, ik kom in financiële problemen waar kan ik terecht en hoe kan ik mijn zaken beter regelen zoals het nakomen van afspraken tussen instructeur en klant. Gerenommeerde trainers en instructeurs als Ad Aarts, Luc Steeghs, Mans Buurman, Jack Ansems, Leon Kuijpers, Karin Retera en Nicolet van Leeuwen omarmen dit initiatief.

Expert panel
De Beroepsgroep Hippische Instructeurs verbindt instructeurs en deelt kennis. Onderdeel van de beroepsgroep is een panel van experts die leden van de beroepsgroep op diverse domeinen van advies kan voorzien. In dit panel zitten de KNHS, voor sport, vereniging en instructie gerelateerde zaken, de FNRS als branche organisatie voor sportaanbieders, advocaat mr. Britt Loeffen voor juridische vraagstukken, KNHS beleidsadviseur Fenna Westerduin voor welzijnszaken en public affairs en Sanne Beijerman voor mental coaching.

Voor wie is het?
De beroepsgroep is voor instructeurs met een erkend instructeurs diploma niveau 3, 4 of 5. Zij kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina.

Loket beroepsgroep
Vragen van leden van de beroepsgroep kunnen gesteld worden aan het loket Beroepsgroep Hippische Instructeurs via academy@knhs.nl. Inhoudelijk vragen over  de beroepsgroep kunnen gesteld worden aan KNHS-hoofddocent Marion Schreuder, 06-51200710.

 

 

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL geplaatst voor halve finale EEF Nations Cup series
    Springruiters TeamNL geplaatst voor halve finale EEF Nations Cup series
  • Als KNHS-lid met korting naar het CHIO Rotterdam
    Als KNHS-lid met korting naar het CHIO Rotterdam
  • Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
    Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen