­ Kort verslag eventingforum 10 november 2020 - KNHS

Kort verslag eventingforum 10 november 2020

Geplaatst op 09 december 2020 in Eventing

Op dinsdag 10 november is het eventingforum voor de vierde maal in 2020 bijeen gekomen. Door de corona-maatregelen gebeurde dit online. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder de voortgang van de jeugdrubrieken eventing, de opleiding voor Parcoursbouwer- en Parcoursontwerper Cross Country

Leeftijdsgericht sportaanbod
Door Corona hebben we helaas de Pilot Leeftijdsgericht voor Eventing moeten uitstellen naar 2021. Dat betekent echter niet dat we stil hebben gezeten over de uitvoering van de pilot. We hebben geluisterd naar de reacties uit het veld en in samenwerking met de werkgroep uit het eventingforum de nodige aanpassingen gemaakt om de pilot zo laagdrempelig en makkelijk in de uitvoering te houden als mogelijk is. Zo is het idee om de pilot gefaseerd te laten organiseren, hebben we gekeken naar mogelijkheden om jeugdrubrieken te organiseren met de keuze met of zonder dressuur en hebben we de naamgeving iets aangepast naar: Jeugddag Eventing. Wil jij meer weten over het organiseren van een Jeugddag Eventing? Klik dan hier. Voor deelnemers aan een Jeugddag Eventing staat alle informatie hier

Opleidingen Parcoursbouwer- en Parcoursontwerper Cross Country.
Er wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuwe opleiding voor cross country parcoursbouwers en parcoursontwerpers. Nieuw is het feit dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen bouwers van de cross en de ontwerper van het parcours. De Hindernisbouwer Cross Country is de technische spil in het praktisch werk en de Parcours Ontwerper Cross Country is verantwoordelijk voor het totale ontwerp van een crosscountry parcours. Na de informatieavond van dinsdag 22 september zijn er boven verwachting veel aanmeldingen binnengekomen voor de opleiding. De eerste gesprekken met de kandidaten worden gepland. Naar verwachting wordt de eerste cursusavond in februari 2021 gehouden.

Reglementswijzigingen 2021
Aangezien 2020 in verband met Corona een bijzonder jaar was voor de sport is er in het forum gesproken om echt grote reglementswijzigingen door te schuiven naar volgend jaar. In 2021 zullen een paar kleinschalige aanpassingen meegenomen worden waaronder een verwijzing naar de KNHS Harnachementgids.

Kalendervergadering 2020
Op 16 december vindt de Eventing Kalendervergadering online plaats om zoveel mogelijk reisbewegingen te beperken. Met het forum is het programma en de KNHS-Kampioenschappen 2021 afgestemd. De kalender wordt tijdens de vergadering definitief vastgesteld en wordt daarna gecommuniceerd naar het veld.

Over het eventingforum
Wil je een bijdrage leveren aan de eventingsport? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het eventingforumlid van je regio. Kijk op www.knhs.nl/eventingforum voor contactgegevens van alle leden van het eventingforum.

Ander Nieuws

  • KNHS Talententeam online bijeen
    KNHS Talententeam online bijeen
  • Stichting N.O.P. houdt toppers in Nederland op weg naar Tokio
    Stichting N.O.P. houdt toppers in Nederland op weg naar Tokio
  • Wijzigingen in Eventing dressuurproeven
    Wijzigingen in Eventing dressuurproeven