­ Kort verslag springforum 14 september 2020 - KNHS

Kort verslag springforum 14 september 2020

Geplaatst op 05 oktober 2020 in Springen en KNHS

Op 14 september kwam het springforum voor de vierde keer in 2020 bijeen. De belangrijkste onderwerpen tijdens dit overleg worden hieronder kort toegelicht.

Samenstelling Springforum
In de voorgaande vergadering is het voorzitterschap van het springforum overgedragen aan Roy van den Hoogen. In verband met deze nieuwe rol, heeft hij zijn taken als forumlid overgedragen aan Ellen van de Beek. Daarnaast neemt het springforum afscheid van Grietje de Vries die deze avond voor het laatst aanwezig was. Grietje wordt opgevolgd door Timmo de Vries.
De KNHS en het springforum bedanken Grietje voor haar bijdrage en inzet!

Visie toekomst springsport
Het project Van Hand Veranderen heeft begin dit jaar een vervolg gekregen specifiek gericht op de wedstrijdsport. Na een fase van analyse hebben we met het springforum een verbeterprogramma voor de springsport opgesteld. In de toekomst willen we meer flexibiliteit en vereenvoudigingen aanbrengen. De voorstellen die hieruit zijn voortgekomen worden verder uitgewerkt.

Leeftijdsgericht sportaanbod (jeugdrubrieken)
De eerste jeugd pilotwedstrijden in het springen zijn verreden en positief ontvangen. Door deze testwedstrijden is de nodige informatie verzameld waarmee we de pilot verder gaan verfijnen.

Voor de volgende fase van de pilot zoeken we nog een aantal wedstrijdorganisaties. Mocht je als wedstrijdorganisatie ook mee willen doen aan de pilot jeugdrubrieken dan kun je hiervoor contact opnemen met de KNHS afdeling Wedstrijden door een mail te sturen naar wedstrijden@knhs.nl.

Reglementswijzigingen
In het springforum zijn een aantal wijzigingen voorgesteld om zaken te verduidelijken en overbodige regels te verwijderen.
Daarnaast kunnen er naar aanleiding van de voorstellen uit het verbeterprogramma voor de springsport nog extra wijzigingsvoorstellen komen.

De publicatie van de definitieve reglementswijzigingen zal in het voorjaar van 2021 zijn. 

Kampioenschapsreglement indoorkampioenschappen
Het kampioenschapsreglement van de Indoorkampioenschappen is in lijn gebracht met het kampioenschapsreglement van de Hippiade en goedgekeurd door het springforum. Lees er hier meer over.

KNHS Harnachementsgids
De bestaande lijsten met de toegestane bitten, hoofdstellen en sporen, die op de website gepubliceerd staan, worden vervangen, door een harnachementgids. Het doel van de harnachementgids is om nog overzichtelijker te maken welke optomingen zijn toegestaan. De KNHS krijgt dagelijks vragen of een bepaald bit of hoofdstel toegestaan is. We hopen dat ruiters aan de hand van deze harnachementgids beter in staat zijn om vast te stellen of een hoofdstel of bit is toegestaan. De gids wordt nog verder uitgewerkt en zal begin oktober gepubliceerd worden op de KNHS-site.

Bijscholing Springjuryleden
Voor de springjuryleden wordt gewerkt aan een aantal digitale bijscholingsmodules welke in de loop van het jaar worden aangeboden.

Volgende vergadering
De volgende bijeenkomst van het springforum is op maandag 9 november 2020. Tijdens deze vergadering zullen o.a. een leeftijdsgericht sportaanbod en de visie op de toekomst van de springensport de belangrijke onderwerpen zijn.

Over het springforum
Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het springforumlid van je regio. Kijk op www.knhs.nl/springforum voor de contactgegevens van de leden van het springforum.

 

Categorie: Springforum, verslag springforum

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023
  • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022