­ Last minute: Schrijf je in voor een instructeursopleiding - KNHS

Last minute: Schrijf je in voor een instructeursopleiding

Geplaatst op 20 oktober 2020

Is paardensport jouw passie? Voel je je thuis tussen de paarden en word je regelmatig gevraagd om advies als het om rijden of trainen van paarden gaat? Vind jij het leuk om jouw kennis te delen en om mensen te helpen om verder te komen in de sport? Wil je meer verdieping geven aan jouw vakmanschap en leren van professionals? Dan is het volgen van een KNHS-opleiding tot instructeur echt iets voor jou! Maak van jouw passie je vak! Het opleidingsseizoen 2020-2021 begint weer, met een breed opleidingsaanbod. Schrijf je nog gauw in voor de opleiding Basissport Instructeur Manege of Basissport Instructeur Allround.

Opleiding Basissport Instructeur Manege
Ben jij graag op de manege en lijkt het je super leuk om kinderen en volwassenen te leren paardrijden? Heb je de opleiding Aspirant Instructeur Manege succesvol afgerond en wil je meer leren over het instructeursvak? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport Manege echt iets voor jou! Je kunt deze opleiding gewoon op je eigen manege volgen (als de ondernemer hiermee akkoord gaat natuurlijk).

De opleiding Instructeur Basissport Manege wordt verzorgd door de ondernemer zelf maar kan ook door een werknemer van het bedrijf verzorgd worden. Deze moet minimaal de instructeursopleiding op niveau 4 hebben afgerond en een actieve KNHS-licentie hebben. Dit gebeurt op het bedrijf waar de cursist in dienst is. Bij deze variant volg je dus de lessen op de eigen manege onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Basissport Instructeur Manege  

Inschrijven kan nog tot 25 oktober, dus wees er snel bij! Houd er rekening mee dat de toelatingsexamens op 3 november is gepland, voor het geval je niet (helemaal) voldoet aan de voorwaarden om deze opleiding te volgen.

Opleiding Basissport Instructeur Allround
Ben jij een echte allrounder en vind je het leuk om anderen te leren dressuurrijden en springen? Dan is de opleiding Instructeur Basissport Allround echt iets voor jou! Ontwikkel je eigen rijvaardigheid én leer lesgeven. Tijdens je opleiding krijg je les in didactiek en leer je ook rijtechniek en ruiterfitheid te integreren in het lesgeven. Naast springen en dressuur krijg je ook les in de biomechanica van het paard. Een super interessante opleiding dus voor iedereen die breed opgeleid wil worden tot een goede instructeur.

Klik hier voor meer informatie over de Opleiding Basissport Instructeur Allround  

Inschrijven kan nog tot 25 oktober, dus wees er snel bij! Houd er rekening mee dat de toelatingsexamens op 3 november is gepland, voor het geval je niet (helemaal) voldoet aan de voorwaarden om deze opleiding te volgenJe kunt je nog inschrijven voor een opleiding op de volgende locaties:

Inschrijven opleiding locatie Uden

Inschrijven locatie Markelo

Coronamaatregelen
Tijdens de KNHS-instructeursopleidingen worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.  

Meer informatie en vragen
Hier vind je informatie over alle KNHS-instructeursopleidingen. Heb je nog een specifieke vraag? Stuur dan een e-mail naar academy@knhs.nl.

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend