­ Longines partner van de European Equestrian Federation voor de Longines EEF Series - KNHS

Longines partner van de European Equestrian Federation voor de Longines EEF Series

Geplaatst op 21 februari 2020 in Springen

Het Zwitserse horlogemerk Longines en de European Equestrian Federation (EEF) zijn verheugd dat ze hun samenwerking hebben kunnen uitbreiden met de vorming van de Loninges EEF Series, een nieuwe landenwedstrijden-competitie in Europa. De competitie, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, loopt van mei tot en met september. Nederland zal ook deelnemen en de halve finale is van 1 tot en met 5 juli in Geesteren.

Longines wordt de hoofdsponsor en zorgt voor de tijdwaarneming van de Longines EEF Series. De winnaar van deze landencompetitie op 3* sterrenniveau ontvangt een ticket om volgend jaar deel te nemen aan de Longines FEI Jumping Nations CupTM Division 1, waarin Nederland dit jaar uitkomt. De nieuwe wedstrijdformule beleeft dit jaar zijn primeur. In het buitenseizoen zullen de deelnemende landen in acht regionale kwalficaties starten. Er zijn twee halve finales, waaronder één van 1 tot en met 5 juli in Geesteren, en de finale in september in Warschau.

Theo Ploegmakers, EEF President, vertelt: “Dit is een ambitieus project, met als doel om alles wat met de organisatie van een wedstrijd te maken heeft te verbeteren met het accent op de technische kant van de sport en met fair play en paardenwelzijn als topprioriteit.”

Matthieu Baumgartner, Longines Vice President Marketing, voegt daar aan toe: “We zijn heel trots om hoofdsponsor en de officiele tijdwaarnemer van de Longines EEF Series te zijn.”

De eerste kwalificatiewedstrijd van de Longines EEF Series is in Le Touquet (Frankrijk) van 7 tot 10 mei.

Bondscoach Rob Ehrens zal met zijn combinaties naast de eerste divisie ook deelnemen aan de Longines EEF Series: “De EEF serie is door de opwaardering veel aantrekkelijker geworden voor de ruiters en het is ook een mooie gelegenheid om jonge combinaties een kans te geven zich verder te ontwikkelen en te laten zien waar ze staan. Het is een mooie wedstrijdenreeks met de halve finale in ons eigen Geesteren en een interessante finale in Polen. De eerste wedstrijd van de EEF serie waarin wij uitkomen is die in Le Touquet, een week voor La Baule.”

Kalender FEI Nations Cup, EEF Serie met Nederlandse teamdeelname
CSIO3* Le Touquet (Fra) 7-10 mei
CSIO3* Drammen (Nor) 14-17 mei
CSIO3* Uggerhalne (Den 20-24 mei
CSIO3* Lissabon (Por) – 28-31 mei
CSIO3* Geesteren (Halve Finale) 1 – 5 juli
CSIO4* Warschau (Finale) (Pol) 3 – 6 september

Foto: Bart Bles in actie in een Longines Nations Cup (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
  • Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
  • Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final