­ Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Bordeaux - KNHS

Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Bordeaux

Geplaatst op 09 februari 2020 in Springen

Op het wereldbekerconcours in Bordeaux is Maikel van der Vleuten met de merrie Dana Blue op de mooie derde plaats geëindigd in de Grote Prijs. Bart Bles reed Gin D naar de zevende plaats na een tijdfout in de eerst omloop. In de wereldbekerwedstrijd op zaterdagavond eindigden Maikel en Bart met een springfout net buiten de wereldbekerpunten.

Met de derde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Bordeaux sloot Maikel van der Vleuten het concours in de Franse havenstad uitstekend af. Slechts vier van de 34 starters drongen in de hoofdnummer van zondag door tot de barrage. De in bloedvorm verkerende Fransman Julien Epaillard gaf de Fransen een mooie thuisoverwinning met zijn paard Queeletta.
Maikel moest als eerste van start in de barrage en liep tegen een springfout aan met Dana Blue. Zijn resultaat werd na hem verbeterd door Felicie Bertrand, die een fractie sneller was. Daarna reed Epaillard als enige foutloos.

Bart Bles eindigde met een tijdfout op de zevende plaats met Gin D. In de Wereldbekerwedstrijd op zaterdagavond moest Bart als eerste van start met Kriskras DV. Het resultaat was een springfout. Maikel kwam als laatste van start en wist zich met Dana Blue met 4 strafpunten ook niet voor de barrage te plaatsen.
De Zwitser Steve Guerdat won in Bordeaux zijn tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De nummer 1 van de wereld en regerend wereldbekerkampioen verstevigde daarmee de leiding in de tussenstand. Maikel van der Vleuten is op de achtste plaats de beste Nederlander.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs

Klik hier voor de uitslag van de WB wedstrijd

Klik hier voor de tussenstand

Foto: Mailkel van der Vleuten en Dana Blue in de GP van Bordeaux (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Naast oefenspringen nu ook oefendressuur op het NHC
    Naast oefenspringen nu ook oefendressuur op het NHC
  • Veel animo voor NK springruiters
    Veel animo voor NK springruiters
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 juli 2020