­ Maikel van der Vleuten dichtbij ticket Wereldbekerfinale - KNHS

Maikel van der Vleuten dichtbij ticket Wereldbekerfinale

Geplaatst op 19 januari 2020 in Springen

Maikel van der Vleuten is dichtbij een ticket voor FEI Wereldbekerfinale in Las Vegas. Vanmiddag reed Maikel zijn tienjarige ruin Beauville Z naar de mooie zesde plaats in de FEI World Cup in Leipzig. In de tussenstand staat Maikel nu met 43 punten op de negende plaats. Volgende week is Jumping Amsterdam de 12e van de 14 wereldbekerwedstrijden. Denis Lynch was in Leipzig de beste van de zestien combinaties in de barrage.

Maikel van der Vleuten was de laatste van de 16(!) starters in de barrage van de elfde Wereldbekerwedstrijd van het seizoen in een uitverkochte hal in Leipzig. Maikel ging niet tot het uiterste met de immer snelle en voorzichtige Beauville en reed duidelijk voor een goed resultaat. Dat werd de zesde plaats in het ijzersterke deelnemersveld.
Daarmee voegde Maikel 11 punten toe aan de 32 en komt daarmee op de negende plaats in de tussenstand van de Westeuropese League. Met nog drie wedstrijden op de kalender lijkt Maikel bijna al zeker van deelname aan de Wereldbekerfinale in april in Las Vegas.
Denis Lynch won de wedstrijd in Leipzig en gaat in de tussenstand naar de vierde plaats. Regerend wereldbekerkampioen Steve Guerdat heeft nog steeds de leiding voor Pieter Devos.

Jumping Amsterdam
Volgende week zondag wordt het ongetwijfeld een spannende Wereldbekerwedstrijd tijdens Jumping Amsterdam in de RAI. De top 5 van het tussenklassement (Guerdat, Devos, Ehning, Lynch en Gaudiano) rijdt volgende week in de hoofdstad. Maikel van der Vleuten is voor TeamNL de nummer 1 en krijgt concurrentie van Marc Houtzager, Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Doron Kuipers, Leopold van Asten en Bart Bles.

Klik hier voor de volledige uitslag van WB Leipzig

Klik hier voor de tussenstand van de FEI Wereldbeker springen

Foto: Maikel van der Vleuten en Beaville Z

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd