­ Maikel van der Vleuten wint 3* Grand Prix van Aken met Beauville Z - KNHS

Maikel van der Vleuten wint 3* Grand Prix van Aken met Beauville Z

Geplaatst op 06 september 2020 in Springen

TeamNL-ruiter Maikel van der Vleuten won op fantastische wijze de 3* Grand Prix op de Aachener Soers in Aken. De ruiter uit Someren stuurde zijn Beauville Z in een volle barrage met 21 deelnemers naar de snelste tijd. Sinds de coronacrisis is dit de vierde Grand Prix-zege voor Van der Vleuten. Hij won met Dana Blue twee keer in St.Tropez en met Beauville Z was Van der Vleuten anderhalve week geleden de winnaar in Lier.

Maar liefst 21 combinaties hadden zich voor de barrage van de Grand Prix geplaatst. Maar de in de tweede omloop was het lastiger om foutloos te blijven over het parcours, die ook aantal hindernissen met een hoogte van 1,60m had. Nu waren het zeven ruiters die voor de tweede keer alle balken in de lepels hielden.

Als zeventiende in de barrage snelde Maikel van der Vleuten met Beauville Z in 44,77 seconden over de finish. Hij nam de leiding over van de Fransman Julien Epaillard die met 46,18 seconden op kop stond. Na Van de Vleuten kwamen nog een paar sterke combinaties, maar die beten zich allemaal stuk op de prestatie van de TeamNL ruiter. 

Achter Van der Vleuten werd Henrik von Eckermann tweede met Peter Pan in 45,38 seconden. Epaillard werd derde met Safari D Auge 46,18 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF