­ Marc Houtzager neemt leiding over in NK voor springruiters - KNHS

Marc Houtzager neemt leiding over in NK voor springruiters

Geplaatst op 07 augustus 2020 in Springen

De tweede dag van het NK voor de springruiters dat deze dagen wordt verreden in Kronenberg heeft de nodige veranderingen teweeg gebracht in het klassement. Team NL ruiter Marc Houtzager begon de dag op plaats drie, maar profiteerde optimaal van de fouten van naaste concurrenten Van der Vleuten en Smolders en gaat nu fier aan de leiding.

Houtzager, in 2017 Nederlands kampioen, reed een sterke ronde met Sterrehof’s Dante. Vlot en foutloos ging hij rond over het parcours dat werd ontworpen door Henk Linders. Simpel was de proef zeker niet, want slechts acht combinaties wisten de lei geheel schoon te houden. De tijd bleek krap en overal werden fouten gemaakt. Op de laatste steilsprong, een open hek van slechts 2,5 meter breed met een losse balk er boven, liepen ook diverse combinaties in het zicht van de haven nog tegen een fout aan.
Achter Houtzager bezet Johnny Pals op dit moment de tweede plaats in het algemeen klassement. Hij wordt gevolgd door Willem Greve met Zypria N.O.P..

Klassementsleider Houtzager is uiteraard een tevreden mens en prijst vooral zijn troef de merrie Sterrehof’s Dante. “Dante sprong weer super vandaag. Het is echt een heel goed paard, ze is heel voorzichtig en fijn te rijden en heeft zich super ontwikkeld. Ik kan eigenlijk geen minpunten aan haar bedenken. Ik vond het met lopen een mooie proef en had deze uitslag eigenlijk niet verwacht, ik had op meer foutloze ritten gerekend maar ben er natuurlijk super blij mee.” 

Dagprijs
Voor het klassement van het Nederlands kampioenschap waren vandaag alleen de gemaakte springfouten van belang, maar er was ook een dagprijs te verdelen. Het was routinier Wout Jan van der Schans die met de grote G.AS-Bombay de winst greep. Wout Jan vertelt: “Ik had niet verwacht hier te winnen, mijn paard is pas negen jaar en ik heb zeker veel verwachtingen van hem, maar hij liep hier gisteren pas zijn eerste 1.50 parcours. Vandaag was het nog iets hoger en hij sprong eigenlijk nog beter. Bombay was eigenlijk altijd iets te voorzichtig en de corona periode was voor hem niet fijn. Daardoor heeft hij alleen 1.45m parcoursen gelopen en miste hij wat ritme. Het was goed voor dit paard dat hij hier twee weken geleden al gelopen heeft, dat gaf vertrouwen. Hij is van een Engelse mevrouw die hem zelf gefokt heeft, en altijd geloof in het paard heeft gehad. Ik ben met hem begonnen toen hij zes was en het vertrouwen wordt nu beloond.”

Wout-Jan van der Schans met G.AS-Bombay

Zaterdag is voor de senioren een rustdag en zondag is het laatste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap.

Tussenstand Nederlands Kampioenschap senioren na 2e ronde
1. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Dante, 1.08
2. Johnny Pals (As (België)) - Fernando BH, 1.3
3. Willem Greve (Markelo) - Zypria S N.O.P., 2.35

Uitslag tweede omloop NK Senioren
1. Wout Jan van der Schans (Nijkerk) - G.AS-Bombay (v. Diamant De Semilly), 0/66.54 sec
2. Frank Schuttert (Ommen) - Lyonel (v. Little Joe), 0/68.19 sec
3. Johnny Pals (As (België)) - Fernando BH (v. For Pleasure), 0/68.81 sec

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen

Kijk hier voor de website van het NK

Kijk hier voor de livestream  

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF