­ Medailleregen op EK: Jeanine Nieuwenhuis naar zilver - KNHS

Medailleregen op EK: Jeanine Nieuwenhuis naar zilver

Geplaatst op 19 augustus 2020 in Dressuur & Para

De medailleregen op het Europees kampioenschap in Hongarije blijft maar doorgaan. Jeanine Nieuwenhuis ging vanmorgen in alle vroegte naar de individuele zilveren medaille. De U25-amazone realiseerde met haar TC Athene (v. United) 74,10% en mocht daarmee achter de Duitse Ann-Kathrin Lindner aansluiten.

“Het was weer een feestje om hier te mogen rijden”, vertelt een blije Nieuwenhuis, KNHS Talent van Jaar 2019. Het was al vroeg dag voor de 25-jarige amazone, want na de euforie van de gouden teammedaille mocht zij vanmorgen vroeg haar bed uit om in de vroegte haar individuele proef te rijden. “TC Athene had niet de meeste hersteltijd, maar ik ben heel tevreden met hoe hij liep. Hij heeft zoveel kwaliteit en geeft altijd alles; dat voelt gewoon heerlijk.”

Het lange wachten
Als tweede starter is het vervolgens een lange ochtend, voordat bekend is welke kleur Nieuwenhuis’ medaille heeft. “Dat wachten is vreselijk, dat vind ik het ergste aan vroeg starten. Ik ben heel blij met mijn zilveren medaille. Ik heb gereden zoals ik wilde rijden en mijn proef was gewoon goed. Ik had geen missers. Het niveau is hoog en mijn collega’s hebben ook stappen gemaakt in het afgelopen jaar. Als iemand anders op het moment beter is, dan is hij gewoon beter.”

Het doel? Goed paardrijden!
“Ik ben blij dat we in dit coronatijdperk hier toch kunnen rijden en met elkaar strijden om de titels. Dat doet de sport goed. We zijn hier met twee sterke Nederlandse teams en hadden gisteren, ondanks de nodige tegenslagen, twee gouden teammedailles. Ik ga nu even heel erg rustig ademhalen en mijn paard de tijd geven om te herstellen. Morgen is een rustdag en vrijdag gaan we er in de kür op muziek weer met het mes tussen onze tanden tegenaan. We zien wel dat dat brengt. Wat het doel is? Goed paardrijden!”

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene 

De Koeyer zevende
Jasmien de Koeyer en haar Esperanza (v. Desperados) lieten 71,89% noteren en mogen zich met hun zevende plek opmaken voor de kür op muziek komende vrijdag. Datzelfde geldt voor de als negende geëindigde Febe van Zwambagt. Zij reed met Edson (v. Winningmood) naar 70,69%.

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de Young Riders en de GP-U25-ruiters. Verleden week stond het kampioenschap in het teken van de Children en de Junioren. Komende week staat het evenement in dienst van de ponyruiters. 

Uitslag Individuele proef U25
Goud Ann-Kathrin Lindner (Dui) - FBW Sunfire (v. San Amour I), 75.590%
Zilver Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - TC Athene (v. United), 74.103%
Brons Raphael Netz (Dui) - Lacoste 126 (v. Locksley II), 73.308%

7. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) - Esperanza (v. Desperados FRH), 71.897%
9. Febe van Zwambagt (Bergharen) - Edson (v. Winningmood), 70.692%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Kijk hier voor de alle uitslagen en startlijsten.

Foto's Equigeniek

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 april 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 april 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 april 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 april 2021
  • Leren paardrijden: Rijkunstig gevoel
    Leren paardrijden: Rijkunstig gevoel