­ Nederlands junioren kampioene Skye Morssinkhof wint 2* Grote Prijs in Valkenswaard - KNHS

Nederlands junioren kampioene Skye Morssinkhof wint 2* Grote Prijs in Valkenswaard

Geplaatst op 06 september 2020 in Springen

Op de terreinen van Jan Tops in Valkenswaard ging de kersverse Nederlandse kampioene springen bij de junioren Skye Morssinkhof met de overwinning er vandoor in de 2* Grote Prijs. In een overvolle barrage hield de de net achttien geworden amazone uit Hierden het hoofd koel en stuurde haar kampioenspaard G-Vingino-Blue naar een afgetekende zege. Het is de eerste Grand Prix-overwinning voor de amazone bij de senioren.

Net als in Aken was ook de barrage van de 2* Grote Prijs van Valkenswaard met 21 combinaties druk bezet. In de barrage werd veel strijd geleverd, de top vier lag nog geen seconde uit elkaar. Halverwege de de tweede omloop kwam de juniore Skye Morssinkhof met de Zirocco Blue-nazaat G-Vingino-Blue in de ring. De amazone trapte van meet af aan het gaspedaal in en haalde haar voet er niet meer van af. Zeer snel wendend en in een hoog tempo kwam Morssinkhof in 38,78 seconden over de finish. Ze dook daarmee een halve seconde onder de tijd van Ellen Whitaker die op dat moment op Jack van't Kattenheye aan de leiding ging met 39,36 seconden.

Aan het eind van de barrage werd het nog spannend toen de altijd snelle Belg Wilm Vermeir op King Kong d'Avifauna nog dicht in de buurt kwam. Hij klokte 39,31 seconden er werd hiermee tweede net voor Ellen Whitaker. Voor Skye Morssinkhof betekende dit haar eerste Grand Prix overwinning bij de senioren.

Ruben Romp was de tweede Nederlander in de top 5. In 39,46 seconden werd hij vierde op Bugatty Go.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten