­ Nederlandse Junioren en Children winnen Nations Cup Lamprechtshausen - KNHS

Nederlandse Junioren en Children winnen Nations Cup Lamprechtshausen

Geplaatst op 12 september 2020 in Springen

De Nederlandse Junioren en Children hebben de landenwedstrijden op het internationale jeugdconcours in Lamprechtshausen gewonnen. Vrijdag was het Juniorenteam onder leiding van bondscoach Luc Steeghs het sterkste. Zaterdag reden de Children van bondscoach Edwin Hoogenraat naar de overwinning.

Het Juniorenteam onder leiding van Luc Steeghs bestond uit Emma Bocken, Wesley de Boer, Amber van Marle en Ilse Tolboom. Emma Bocken was de enige van het Oranje team die met Sambucca beide omlopen foutloos bleef. Mede door de nulronde in de tweede manche van Wesley de Boer met Haston Nita kwamen de Nederlanders uit op de winnende score van 13 strafpunten. Zwitserland, dat na de eerste omloop aan de leiding ging, werd tweede met 20 strafpunten. De Duitsers werd derde met 21 strafpunten.

Vanmorgen namen de Nederlandse Children direct de leiding in de eerste omloop. Suze Bos met Avalon, Anouk Tolboom op Gibroka en Nick Nanning met Bandia bleven foutloos. Pien de Boer en Fame liepen tegen acht strafpunten aan. In de tweede hielden Tolboom en De Boer de balken in de lepels. Suze Bos kreeg twaalf strafpunten, dus het was aan Nick Nanning om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten om de eerste plaats te houden. Het werd spannend toen een balk viel, maar het bleef bij die ene balk zodat het team van Edwin Hoogenraat met een totaal van vier strafpunten de wedstrijd won. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië werden gedeeld tweede met acht strafpunten.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: still ClipMyHorse

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken