­ Neem een kijkje bij dé paardensportopleiding van Zuid-Holland - KNHS

Neem een kijkje bij dé paardensportopleiding van Zuid-Holland

Geplaatst op 21 januari 2020

Op zaterdag 25 januari organiseert Lentiz | MBO Maasland in samenwerking met Equestrum een open dag op het hippisch topsportbedrijf Chardon. Belangstellenden voor de hippische sportopleiding van Lentiz, MBO Paardensport, ontvangen op deze dag uitgebreide informatie over de mbo-opleiding en ervaren hoe de praktijklessen bij Chardon er uitzien. Ook worden er diverse demonstraties gegeven. Tijdens de open dag in Den Hoorn zal Equestrum tevens het Equestrum Hippisch actieplan Zuid-Holland presenteren.

Neem een kijkje bij dé paardensportopleiding van de regio!

In samenwerking met Equestrum, KHNS, KWPN, FNRS en het regionale hippische bedrijfsleven biedt Lentiz dé paardensportopleiding van Nederland op mbo-niveau. Dit is een vierjarige mbo-opleiding op niveau 4 met doorstroommogelijkheden naar het hbo, bijv. de opleiding (Hippische) bedrijfskunde. Daarnaast is Equestrum de plek waar (hippische) bedrijven terecht kunnen voor hun ontwikkelingsvraagstukken en innovatieve ideeën. Het practoraat, ofwel het onderzoekgedeelte van de opleiding, werkt in samenwerking met het bedrijfsleven, praktijkgerichte onderzoeksprojecten uit. Dit versterkt de kwaliteit van de opleiding en maakt actuele kennis en onderzoeksresultaten beschikbaar voor de bedrijven.

Twaalf hippische topbedrijven
Lentiz en Equestrum werken voor de opleiding samen met uitsluitend professionele, kwalitatief hoogstaande bedrijven in de hippische sector. Zo krijgen de studenten van de opleiding hun praktijklessen bij het hippisch topsportbedrijf Chardon. Er zijn inmiddels 12 hippische topbedrijven aangesloten bij dit initiatief en verbonden aan de opleiding. Zij hebben de opleiding mede vormgegeven, zijn verbonden aan het lesaanbod en de stages en betrokken bij de intake van de studenten. Hierdoor is er maximale aansluiting tussen de arbeidsmarktbehoefte van de bedrijven en de opleiding van de studenten. Ook overheidsinstellingen sluiten aan bij dit initiatief; de Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn nauw betrokken bij Equestrum.

Toelating
Studenten voor MBO Paardensport moeten een speciale toelatingsprocedure doorlopen om toegelaten te worden tot de opleiding. Zo waarborgt Lentiz de kwaliteit van de opleiding. Studenten die niet geplaatst kunnen worden voor de opleiding kunnen terecht bij de opleiding Paardenhouderij van Lentiz, zodat zij toch een opleiding kunnen volgen die aansluit bij hun passie voor paarden.

Aan belangstelling is geen gebrek; sinds de opleiding is gestart, in 2017, is er elk jaar een zeer grote groep studenten geïnteresseerd in de opleiding. Studenten komen uit een brede regio; van Rotterdam, Barendrecht, Midden-Delfland, Den Haag tot Goeree Overflakkee en Zeeland.

 

Meer informatie over de open dag is te vinden op https://www.lentiz.nl/mbo-maasland/open-dagen/.

Meer informatie over de opleiding vind je hier: https://www.lentiz.nl/mbo-maasland/mbo/paardensport/

Ander Nieuws

  • Mooi succes voor Anne Marijn Kok op 120 km
    Mooi succes voor Anne Marijn Kok op 120 km
  • Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
    Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo