­ Nieuw! Boekje Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends - KNHS

Nieuw! Boekje Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends

Geplaatst op 02 september 2020

Voor de jongste jeugd t/m 12 jaar zijn de KNHS en FNRS gestart met de ontwikkeling van de Bixie&Friends Ruiteropleiding en aansluitend het Ruiterpakket met Bixie&Friends Ruiterpaspoort. Hiermee is het beginnen met paardrijden nog leuker en passender gemaakt voor de allerjongste jeugd, hun ouders en instructeurs. Een aantal KNHS-verenigingen en FNRS-bedrijven doet mee aan de pilot en probeert de Bixie&Friends producten uit. Deze zomer hebben we het boekje ‘Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends’ toegevoegd aan de Bixie&Friends Ruiteropleiding en het Ruiterpakket.

Alle kinderen tot en met 12 jaar die gaan paardrijden en lid worden bij de KNHS-FNRS ontvangen het boekje ‘Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends’ samen met het vernieuwde Ruiterpaspoort in Bixie&Friends stijl. Het kleurrijk geïllustreerde boekje is volledig gericht op jonge kinderen. De pony Bixie en zijn ponyvrienden nemen kinderen mee naar de Adventure Stables en leren kinderen, samen met hun instructeurs,  de basis van omgang en verzorging en de eerste beginselen van het paardrijden. Het boekje sluit volledig aan op het vernieuwde Bixie&Friends Ruiterpaspoort waarin de kersverse ruiters en amazones hun vorderingen kunnen bijhouden door het verdienen van stempels, certificaten en uiteindelijk punten met het rijden van proefjes en wedstrijden.

Het nieuwe boekje 'Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends' is kleurrijk geïllustreerd en volledig gericht op jonge kinderen.

Rebecca Peijpers van FNRS-manege De Ruif in Amsterdam, “Bixie&Friends is voor ons een manier om een nieuwe doelgroep te bereiken. We zien er naar uit om deze jonge ruitertjes spelenderwijs kennis te laten maken met de paardensport en alles wat daar bij komt kijken. Het mooi ontworpen en makkelijk te gebruiken nieuwe boekje ‘Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends’ gaat ons helpen daar richting aan te geven.”

 

Manege De Ruif toverde een pipowagen om tot exclusieve Bixie&Friends en Young Riders wagen!

Ook bij de Wironruiters in Hippolytushoef zijn ze enthousiast over de pilot. Linda de Koning: “Bixie&Friends betekent voor de Wironruiters dat de jeugdruiters een leuk extraatje krijgt in de vorm van het Bixie&Friends Ruiterpaspoort. Waarmee zij op spelenderwijze gestimuleerd worden om te leren over van alles op en rond de pony’s. Instructie kan aansluiten bij de thema’s die in het paspoort aan de orde komen en deze afvinken. Bijvoorbeeld over het verzorgen van de pony.”

Het Bixie&Friends Ruiterpakket
Ruiters tot en met 12 jaar die starten bij een Bixie&Friends pilotaccommodatie ontvangen het Bixie&Friends Ruiterpakket. Hiermee wordt beginnen met paardrijden nog leuker. Ruiters kunnen eenvoudig KNHS-lid worden via de manege of vereniging, waarna het Bixie&Friends Ruiterpakket met onder meer het nieuwe Bixie&Friends Ruiterpaspoort en boekje ‘Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends’ wordt toegestuurd. Maneges en verenigingen kunnen dit optioneel aanvullen met Bixie&Friends spullen uit de KNHS-webshop om het Ruiterpakket nog leuker te maken. Als de pilot succesvol verloopt en is afgerond, kunnen straks alle kinderen t/m 12 jaar bij KNHS-verenigingen en FNRS-bedrijven starten met de Bixie&Friends Ruiteropleiding en hun vorderingen bijhouden in het Bixie&Friends Ruiterpaspoort. 

Het KNHS Bixie&Friends Ruiterpakket bestaat uit:
- KNHS-lidmaatschap voor 1 jaar
- Bixie&Friends Ruiterpaspoort
- Boekje 'Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends'
- 2 keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de mat

Deze kan naar keuze worden aangevuld door sportaanbieders met:
- Bixie&Friends rugzak
- Bixie&Friends poster en ansichtkaart
- Borstel en hoevenkrabber
- Kortingsbon van winkel eigen accommodatie

Heb je als sportaanbieder interesse om mee te doen met de pilot of als de pilot is afgerond? Stuur dan een e-mail met je interesse, naam bedrijf, contactpersoon en gewenste periode naar accountmanagement@knhs.nl en we nemen contact op voor een kennismakingsgesprek of werkbezoek.

 

 

Categorie: Bixie&friends, Bixie&Friends Ruiteropleiding

Ander Nieuws

  • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
    Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
  • Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
    Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
  • Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn
    Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn