­ Nieuwe datum Olympische- en Paralympische Spelen Tokio bevestigd - KNHS

Nieuwe datum Olympische- en Paralympische Spelen Tokio bevestigd

Geplaatst op 30 maart 2020 in Dressuur & Para , Springen , Eventing

Vandaag kwam de officiële bevestiging van het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatie betreffende de data van de Olympische- en Paralympische Spelen van Tokio in 2021.  De Olympische Spelen zullen van 23 juli tot en met 8 augustus plaatsvinden. De Paralympische Spelen staan van 24 augustus tot en met 5 september op de agenda.

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS vertelt: “We hadden gehoopt dat de Spelen  iets eerder in het jaar konden plaatsvinden in verband met de klimatologische omstandigheden. Dat bleek helaas niet mogelijk, het verplaatsen van een evenement van deze omvang is een enorme klus, de organisatie geeft aan dat jaar nodig te hebben. We zijn dat blij dat we nu in ieder geval duidelijkheid hebben en kunnen beginnen met een traject te plannen om volgend jaar zo optimaal mogelijk aan de start te staan. Eerder is al bevestigd dat de kwalificaties die we hebben blijven staan, dus we weten wat dat betreft waar we aan toe zijn.
In vele geledingen wordt nu gekeken wat deze verschuiving inhoudt voor andere geplande wedstrijden en kampioenschappen, dat is een hele klus. Zodra we daar meer over weten, komen we daar mee naar buiten.”

Lees hier het officiële bericht van NOC*NSF

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid