­ Nieuwe editie Paard&Welzijn nu uit - KNHS

Nieuwe editie Paard&Welzijn nu uit

Geplaatst op 02 april 2020

Misschien kun je door alle coronamaatregelen niet op dezelfde manier genieten van je paard of het paardrijden als daarvoor. Wellicht heb je daardoor wel tijd voor een goed boek. Verdiep je eens in de nieuwe editie van het boek Paard&Welzijn. Het boek is aangepast naar de laatste richtlijnen op het gebied van welzijn. Paard&Welzijn is praktijkgericht, informatief en ook nog eens leuk om te lezen. Kortom een echte must-read voor elke paardenliefhebber.

Het eerste exemplaar is overhandigd aan niemand minder dan Imke Schellekens-Bartels, dressuuramazone, trainer en bondscoach dressuur van de pony’s en Children. Zij schreef ook het voorwoord.  “Je verdiepen in het wezen van het paard is heel belangrijk. Dat geldt voor zowel omgang als training. Wat is een paard? Hoe leert hij? Waarom doet mijn paard zo? En hoe moet ik daarmee omgaan? Die antwoorden zijn van levensbelang”, aldus Imke.  Antwoorden op die vragen en nog veel meer vind je in Paard&Welzijn.

Leer van vele deskundigen

Met Paard&Welzijn leer je hoe je veilig en met nog meer plezier kunt omgaan met paarden en pony’s. Het welzijn van het paard is de rode draad. Aan het woord komen experts zoals gedragsdeskundige Machteld van Dierendonck, instructeur Wim Bonhof, dierenarts Peter Stolk en vele anderen. Topfotograaf Arnd Bronkhorst nam de fotografie voor zijn rekening. Naast welzijn komen voeding en huisvesting aan de orde. En ook omgang, verzorging, gezondheid en preventie van paardenziekten. Tot slot lees je over de aankoop van een paard en het vervoer daarvan.

10 euro korting KNHS-leden

KNHS-leden krijgen 10 euro korting op het boek Paard&Welzijn. Bestel daarom snel via onze webshop. 

Voor sportaanbieders

KNHS-verenigingen of FNRS-ruitersportcentra kunnen met het boek de cursus Paardenwelzijn organiseren. Wij hebben daarvoor een speciale handleiding ontwikkeld. Nu ten tijde van de ingrijpende coronacrisis kan er natuurlijk geen praktijkgerichte cursus op het terrein gegeven worden. Meer informatie over de cursus is al wel beschikbaar op deze pagina.

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023