­ Nieuwe FEI regels ponymeten - KNHS

Nieuwe FEI regels ponymeten

Geplaatst op 21 februari 2020

Vanuit de FEI zijn er nieuwe regels opgesteld voor het meten van pony’s en die gaan al per direct in. Volgens de nieuwe regels mag er geen pony meer internationaal uitkomen, voordat deze op de juiste manier gemeten is.

Voor alle nieuw bij de FEI geregistreerde pony’s geldt, dat ze voor vertrek naar een FEI wedstrijd gemeten moeten zijn op een locatie die hier speciaal voor aangewezen is vanuit de federaties in overleg met de FEI. (zie link onderaan bericht)

Er is ook een aantal pony’s de afgelopen jaren al internationaal gemeten, maar die moeten binnen 3 jaar, ‘Transition Period’, nog opnieuw gemeten worden. Een lijst van deze groep pony’s volgt zo spoedig mogelijk vanuit de FEI. Pony’s die in de ‘Transition Period’ vallen worden sowieso op het Europees Kampioenschap, de landenwedstrijd finale of de Pony Trophy finale gemeten en krijgen dan het betreffende certificaat.

Er zijn ook pony’s die al een ‘Life Certificate’ hebben, deze pony’s zijn gemeten voor het leven. Wanneer een pony op de juiste manier gemeten is en 8 jaar of ouder is, ontvangt de pony een ‘Life Certificate’. Jongere pony’s worden eens per jaar gemeten.

Het eerste meetmoment voor Nederlandse pony’s zal 11 maart zijn op het KNHS centrum in Ermelo, er volgen nog meer data om FEI om pony’s te laten meten in maart/april in Ermelo. Er is ook een mogelijkheid om je pony te laten meten in het buitenland, let hierbij wel op dat er dan geen Nederlandse veterinair aanwezig is.
Via deze link vind je betreffende locaties en data https://inside.fei.org/fei/your-role/veterinarians/welfare/pony-measuring/calendar
De ‘meetdag’ in Ermelo staat hier nog niet bij, maar volgt als het goed is spoedig.

Wanneer de pony goed gemeten is, volgt er een sticker voor in het paspoort, de stickers worden achteraf aangeleverd bij de betreffende federatie. Zodra deze binnen zijn krijg je hier bericht van en dien je met het paspoort naar de KNHS of betreffende federatie te komen.

Kijk hier voor het volledige FEI bericht over het ponymeten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Topsport via topsport@knhs.nl.

Foto PaardenpraatTV YouTube still

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders