­ Nieuwe KNHS-statuten in werking getreden - KNHS

Nieuwe KNHS-statuten in werking getreden

Geplaatst op 28 mei 2020

De eind 2019 door de Ledenraad goedgekeurde nieuwe KNHS-statuten zijn officieel geïmplementeerd en daarmee in werking getreden. Deze nieuwe statuten zijn duidelijk in een moderner jasje gestoken en sluiten meer aan bij de beleving van de hedendaagse paardensport dan de oude statuten, die nog grotendeels waren gebaseerd op de fusie die in 2002 leidde tot de oprichting van de KNHS.

De belangrijkste wijziging is een uitbreiding van de KNHS-ledenraad, zodat alle leden die deel uitmaken van de KNHS vertegenwoordigd zijn. Naast een vertegenwoordiging van alle KNHS-regio’s worden ook de bij de KNHS aangesloten disciplines nu vertegenwoordigd in de Ledenraad en zijn recreatie, organisatoren, de jeugd en manegehouders/sportaanbieders (overige rechtspersonen) toegevoegd. Het aantal leden komt hiermee op 24. Een overzicht van de nieuwe stemverdeling vind je in artikel 20, lid 2 (pag. 18) van de nieuwe KNHS-statuten, die via de link hieronder zijn in te zien.

Ook staat in de nieuwe statuten het paard als Happy Athlete meer centraal, zoals in artikel 3 ‘Welzijn paard en het doel’ (pag. 4) naar voren komt. Daarnaast zijn er regels rondom matchfixing en doping opgesteld en is het verbod om op zondag wedstrijden te organiseren eruit gehaald. Door deze wijzigingen sluiten de statuten beter aan op de huidige tijdsgeest. Nu de statuten zijn geïmplementeerd is de volgende stap het vaststellen van het Algemeen Reglement. Dit staat op de agenda van de Ledenraad op 11 juni aanstaande.

 

Bekijk hier de statuten

 

 

Ander Nieuws

  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  • Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april
    Inschrijving Bixie&Friends dag opent 3 april