­ NK Dressuur: juniorentitel voor Robin Heiden - KNHS

NK Dressuur: juniorentitel voor Robin Heiden

Geplaatst op 18 september 2020

Robin Heiden (17) heeft haar eerste jaar bij de junioren afgesloten met de titel op het NK Dressuur met haar paard Gasmonkey. “Ik was nog nooit eerder Nederlands kampioen. Ik ben heel blij en trots op Goofy.” Sanne van der Pols reed Cuvanck PP naar het zilver, brons was er voor Fleur Prinsen met Fame.

“Heel erg tevreden”, is de eerste reactie van Robin Heiden, wanneer ze getooid met de sjerp van haar paard afstapt na de ereronde. “Gasmonkey vond het hier hartstikke leuk. We hebben hem na het EK in Hongarije drie weken vrij gegeven en rustig aan gedaan. Ik heb hem net een week weer opgepakt en hij doet het zo ontzettend goed. Het is een heel lief, werkwillig paard en doet eigenlijk alles wat ik van hem vraag. Ik zou me geen beter paard kunnen wensen. Wanneer hij de muziek hoort tijdens de proef, dan gaat hij aan en doet er nog een paar scheppen bovenop.”

Robin kent de donkerbruine ruin, een afstammeling van de hengst Tuschinski door en door. “We hebben hem samen met vrienden gefokt. Mijn moeder heeft hem van jongs af aan tot en met het ZZ-Licht gereden. Toen ik vorig jaar van de pony’s afkwam ben ik hem gaan rijden. Ik hem afgelopen winter voor de Corona-stop één observatiewedstrijd gereden. Sindsdien gaat het heel goed. Het is echt een fantastisch jaar met het EK waar ik vierde werd en we met het team derde werden. Ik zou niet weten wat er beter zou kunnen dit jaar. Ik denk dat ik volgend jaar nog bij de junioren blijf rijden. Mijn moeder Jeany en mijn vader Pieter helpen mij het meest met de training en soms krijg ik les van Emmelie Scholtens en Coby van Baalen. Ik ben nog nooit Nederlands kampioen geworden. Ik ben heel blij en enthousiast en trots op Goofy, zo noemen we Gasmonkey thuis.”

De plaatsingsvolgorde van de Kür op Muziek was dezelfde als van het eerste onderdeel van het NK Dressuur met Robin Heiden op 1, Sanne van der Pols met Cuvanck PP op 2 en Fleur Prinsen met Fame op 3. Uiteraard was de medailleverdeling van het kampioenschap ook zo.

Uitslag NK Dressuur Junioren
Goud Robin Heiden (Alphen aan de Maas) - Gasmonkey (v.Tuschinski), 149.683 (72.808%/76.875%)
Zilver Sanne van der Pols (Wijdewormer) - Cuvanck PP (v.Downtown), 145.739 (71.364%/74.375%)
Brons Fleur Prinsen (Terschuur) - Fame (v.San Amour), 142.394 (69.769%/72.625%)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo
    Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo