­ NK Eventing Jeugd bij Achterhoeks Hippisch Festijn - KNHS

NK Eventing Jeugd bij Achterhoeks Hippisch Festijn

Geplaatst op 17 juni 2020 in Eventing

Het Achterhoeks Hippisch Festijn / eventing Varsseveld gaat door! Dat is goed nieuws voor alle liefhebbers van de eventingsport. Op 18, 19 en 20 september is De Radstake van de familie Venderbosch in Varsseveld zoals altijd de locatie van dit veelzijdige evenement. Aan het al mooie programma zijn dit jaar onder meer de Nederlandse Kampioenschappen Eventing voor Junioren en Young Riders toegevoegd.

In het weekend van 18-19-20 september zal, vooralsnog met beperkingen, een heus Nederlands kampioenenbal worden gehouden op de terreinen bij De Radstake. Door de Corona maatregelen werden al veel eventingwedstrijden van de kalender geschrapt. Ruiters en paarden staan dan ook letterlijk te trappelen om weer eens in wedstrijdverband voor de uiteenlopende prijzen te gaan, maar ook de top van de Europese eventing wereld vraagt herhaaldelijk of Varsseveld door gaat. Ja! is het antwoord.

Robert Venderbosch van het Achterhoeks Hippisch Festijn: “Bij ons staat het doorgaan van de sport altijd voorop. Wij hebben daarom de KNHS gevraagd of wij de elders afgelaste topsportwedstrijden om het Nederlands kampioenschap voor Junioren en Young Riders aan ons bestaande programma mochten toevoegen. KNHS-Teammanager Ad Wagemakers reageerde meteen enthousiast op dit initiatief. Het geeft de ruiters een ‘stip op de horizon in deze moeilijke tijden’ en de bondscoaches kunnen met hun pupillen eindelijk weer naar een datum toe werken.”

Kampioenschappen
Dit jaar is het Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Young Riders aan het programma toegevoegd. Ook staat het KWPN kampioenschap voor vijfjarige paarden op de agenda.Rubrieken
Op de planning staan nu een Internationale 2* en 3* korte en lange wedstrijd (CCI2*-S, CCI3*-S, CCI2*-L en CCI3*-L), een internationale 1* voor Pony’s (CCI(O)P1-L), een nationale M wedstrijd en het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige paarden. Deze laatste twee rubrieken worden mogelijk op de vrijdag verreden.
Het NK Junioren en Young Riders is onderdeel van respectievelijk de CCI2*-L en CCI3*-L wedstrijd. Een exacte tijdsindeling en invulling van het programma volgt.

Het jaarlijks evenement draait doorgaans met veel sponsoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis en daardoor, zeer waarschijnlijk, niet als vanouds kunnen bijdragen. Het doorgaan van de wedstrijden kan desondanks rekenen op de steun van vrijwilligers, de gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland. Met creatieve oplossingen worden kosten bespaard. De luxe VIP-tent en de jurytent zullen ontbreken, daarvoor dienen de zalen van De Radstake als onderkomen.

Alle plannen rondom het Achterhoeks Hippisch Festijn zijn goed te volgen via de website  http://www.hippischfestijn.nl/, Facebook pagina en Instagram / achterhoekshippischfestijn/

Foto's : Achterhoeks Hippisch Festijn

Ander Nieuws

  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
  • Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
    Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening