­ NK Eventing Jeugd bij Achterhoeks Hippisch Festijn - KNHS

NK Eventing Jeugd bij Achterhoeks Hippisch Festijn

Geplaatst op 17 juni 2020 in Eventing

Het Achterhoeks Hippisch Festijn / eventing Varsseveld gaat door! Dat is goed nieuws voor alle liefhebbers van de eventingsport. Op 18, 19 en 20 september is De Radstake van de familie Venderbosch in Varsseveld zoals altijd de locatie van dit veelzijdige evenement. Aan het al mooie programma, zijn voor de komende editie zelfs nog rubrieken en kampioenschappen toegevoegd. Onder meer het Nederlands Kampioenschap Eventing voor Junioren en Young Riders zal verreden worden.

In het weekend van 18-19-20 september zal, vooralsnog met beperkingen, een heus Nederlands (KNHS) kampioenenbal worden gehouden op de terreinen bij De Radstake. Door de Corona maatregelen werden al veel eventingwedstrijden van de kalender geschrapt. Ruiters en paarden staan dan ook letterlijk te trappelen om weer eens in wedstrijdverband voor de uiteenlopende prijzen te gaan, maar ook de top van de Europese eventing wereld vraagt herhaaldelijk of Varsseveld door gaat. Ja! is het antwoord.

Robert Venderbosch van het Achterhoeks Hippisch Festijn: “Bij ons staat het doorgaan van de sport altijd voorop. Wij hebben daarom de KNHS gevraagd of wij de elders afgelaste topsportwedstrijden om het Nederlands kampioenschap voor Junioren en Young Riders aan ons bestaande programma mochten toevoegen. KNHS-Teammanager Ad Wagemakers reageerde meteen enthousiast op dit initiatief. Het geeft de ruiters een ‘stip op de horizon in deze moeilijke tijden’ en de bondscoaches kunnen met hun pupillen eindelijk weer naar een datum toe werken.”

Kampioenschappen
In Varsseveld staat al jaren het KNHS Kampioenschap CCI3*-S op het programma en worden de KNHS titels voor zes- en zevenjarige paarden verdeeld. Dit jaar zijn daar de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Young Riders aan toegevoegd. Ook staat het KWPN kampioenschap voor vijfjarige paarden op het programma.Rubrieken
Op de planning staan nu een Internationale 2* en 3* korte en lange wedstrijd (CCI2*-S, CCI3*-S, CCI2*-L en CCI3*-L), een internationale 1* voor Pony’s (CCI(O)P1-L), een nationale M wedstrijd en het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige paarden. Deze laatste twee rubrieken worden mogelijk op de vrijdag verreden.
Het NK Junioren en Young Riders is onderdeel van respectievelijk de CCI2*-L en CCI3*-L wedstrijd. De kampioenschappen van de zes- en zevenjarige worden verreden over de korte internationale wedstrijd. Het kampioenschap van de vijfjarigen wordt een aparte wedstrijd. Een exacte tijdsindeling en invulling van het programma volgt.

Het jaarlijks evenement draait doorgaans met veel sponsoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis en daardoor, zeer waarschijnlijk, niet als vanouds kunnen bijdragen. Het doorgaan van de wedstrijden kan desondanks rekenen op de steun van vrijwilligers, de gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland. Met creatieve oplossingen worden kosten bespaard. De luxe VIP-tent en de jurytent zullen ontbreken, daarvoor dienen de zalen van De Radstake als onderkomen.

Alle plannen rondom het Achterhoeks Hippisch Festijn zijn goed te volgen via de website  http://www.hippischfestijn.nl/, Facebook pagina en Instagram / achterhoekshippischfestijn/

Foto's : Achterhoeks Hippisch Festijn

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 juli 2020
  • Nederlandse eventingruiters solide gestart in ‘nieuwe seizoen’
    Nederlandse eventingruiters solide gestart in ‘nieuwe seizoen’
  • Deelnemers internationale wedstrijden 29 juni 2020 t/m 5 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 29 juni 2020 t/m 5 juli 2020