­ NK Eventing tijdens Dutch Open Eventing in Kronenberg - KNHS

NK Eventing tijdens Dutch Open Eventing in Kronenberg

Geplaatst op 01 september 2020 in Eventing

Van 28 oktober tot en met 1 november wordt tijdens de internationale wedstrijd Dutch Open Eventing het NK Eventing 2020 voor senioren verreden. Plaats van handeling zijn de terreinen van Grandorse en Equestrian Centre de Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. Oorspronkelijk stond het NK eventing voor de ruiters van TeamNL vroeger in de maand oktober gepland als onderdeel van Military Boekelo, maar de organisatie van dit vermaarde evenement besloot al eerder de wedstrijd niet door te laten gaan in verband met de coronacrisis.

Afgelopen augustus werd op de faciliteiten van Grandorse en Equestrian Centre de Peelbergen de eerste internationale wedstrijd van 2020 op Nederlands grondgebied georganiseerd. In strak overleg met de gemeente, de accommodatie, het team en in navolging van de regels opgesteld door de Nederlandse overheid en het RIVM vond er een succesvol evenement plaats, waarbij ruim 450 combinaties uit 15 verschillende landen aan de start verschenen.

De organisatie is erg blij dat zij het vertrouwen hebben gekregen om naast de internationale wedstrijd van Dutch Open Eventing ook het NK te mogen organiseren. Thomas van Heel, directeur van Dutch Open Eventing, legt uit: “Ik ben blij dat we door de goede samenwerking met alle betrokken partijen het Nederlands Kampioenschap alsnog kunnen realiseren. Het is voor iedereen natuurlijk heel jammer dat Boekelo geen doorgang kan vinden, maar op een fantastische accommodatie als Equestrian Centre de Peelbergen, met het nieuwe cross country traject en een sterk deelnemersveld belooft het een waardige afsluiting van het internationale eventingseizoen 2020 in Nederland te worden.”

Geweldige accommodatie
Iris Boelhouwer, de nieuwe technisch directeur van de KNHS, is enthousiast dat Dutch Open Eventing de kans ziet om het NK te organiseren. “Het is natuurlijk heel zonde dat een geweldig evenement als Military Boekelo door de corona crisis dit jaar niet door kan gaan, maar we zijn blij  dat Dutch Open Eventing de handschoen heeft opgepakt. Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg is een geweldige accommodatie en dat geeft een perfecte basis voor een mooi NK dit jaar. Volgend jaar hopen we de 50e editie van Military Boekelo te vieren met het NK aldaar. Het is de eerste keer dat er op deze locatie een zogenaamde lange vier*, waarover het NK gaat, wordt georganiseerd. De wedstrijden eerder dit jaar in Kronenberg hebben al laten zien dat er veel mogelijkheden zijn. Het is fijn voor alle ruiters dat we nu in alle Olympische- en Paralympische paardensport disciplines toch een NK 2020 hebben.”

Rubrieken
Voor de tweede wedstrijd van Dutch Open Evening zijn er ook weer verschillende rubrieken uitgeschreven. Dat zijn:
- CCIP2*-L
- CCI1*-intro
- CCI2*-S
- CCI3*-S
- CCI4*-L

Het Nederlands kampioenschap wordt verreden over de CCI4*-L.

Nieuwe route
Met het oog op de toekomst en de ambitie om in de toekomst een CCI5* wedstrijd te organiseren, is er afgelopen winter gestart met het aanleggen van een nieuwe eventingroute in Kronenberg. De route is ontworpen door Gert Boonzaaijer en gerealiseerd in samenwerking met de gemeente en Grandorse. De wedstrijd in oktober zal gereden worden over dit nieuwe traject. Tijdens de wedstrijd van augustus is de baan in gebruik genomen met veel positieve reacties van ruiters als gevolg.

Het protocol
Dutch Open Eventing steunt alle maatregelen die de gezondheid van iedereen waarborgt en volgt hierbij de regels van het RIVM en de Nederlandse overheid. Om voor ieders gezondheid en veiligheid te kunnen zorgen, heeft de organisatie in samenwerking met de gemeente en accommodatie een protocol opgesteld om zo de doorgang van Dutch Open Eventing 2020 te realiseren.
In overleg met alle betrokken partijen zal er beperkt kaartverkoop zijn, de kaartverkoop gaat van start op woensdag 2 september om 10.00 uur. Voor KNHS-leden is er een kortingsactie.
Kijk hier voor de kaartverkoop  

www.dutchopeneventing.com

Foto regerend Nederlands kampioene Merel Blom met Ceda N.O.P. door Digishots

Categorie: NK Eventing, Dutch Open Eventing, Peelbergen, Equestrian Centre De Peelbergen, ledenvoordeel, KNHS Ledenvoordeel

Ander Nieuws

  • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
    KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs