­ NK Springen: Nanning, Zwartjes en Moerings aan de leiding bij de jeugd, Smolders bij de senioren *Update* - KNHS

NK Springen: Nanning, Zwartjes en Moerings aan de leiding bij de jeugd, Smolders bij de senioren *Update*

Geplaatst op 06 augustus 2020 in Springen

Vandaag worden bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg de eerste omlopen van het Nederlands kampioenschap voor de springruiters verreden. De Children hebben hun eerste ronde afgewerkt en daarna komen de Junioren, Young Riders en Senioren aan bod. Ook startte vanmorgen de eerste ronde van de competitie voor de beste ponyruiters van Nederland. De ponyruiters rijden op dezelfde dagen als de Children hun wedstrijden met een over-all winnaar aan het einde.

Bij de Children sloeg Nick Nanning de eerste slag. Met zijn paard Bandia was hij de snelste over het Snelheid en Wendbaarheid-parcours. De jonge ruiter uit Dalfsen begint de tweede dag met 0 strafpunten. Achter Nanning werd Thijmen Vos tweede op Calgary 56. Op de derde plaats volgde Jersey Kuijpers met Alice Du Wonderland J.H.K. Z.

Meike Zwartjens op kop bij de Junioren
Met haar paard Twister de la Pomme heeft Meike Zwartjens de leiding genomen bij de junioren. Ze legde het jachtparcours af in 76,96 seconden. Op een halve seconde volgde Senna Everse met Kerswin van 't Roosakker  (77,51 sec). Hilde Veenstra stuurde haar Beverly als snelste rond. Helaas tikte de merrie een balk uit de lepels waardoor er vier seconden bij de eindtijd werd opgeteld. Toch was de 78,51 seconden goed voor de derde plek in het eerste onderdeel.

Snelle Bas Moerings aan de leiding bij de Young Riders
Bas Moerings heeft de koppositie ingenomen bij de Young Riders. Met de rappe Hardesther snelde de ruiter uit Roosendaal in 64,06 seconden over de finish. Aan het einde van de rubriek werd het nog spannend voor Moerings. Eerst deed Mel Thijssen een aanval op de tijd van Moerings. Toch kwam de amazone met Gaudi nog een dikke drie seconden te kort (67,43 sec), dat was dat genoeg voor de derde plaats. Vincent Dings kwam als laatste in de ring en leek met Cream Couleur Z dicht in de buurt van Moerings te komen, maar ook de ruiter uit Heeze bleek langzamer. Met een tijd van 66,01 seconden werd hij tweede.

Harrie Smolders stelt orde op zaken
Met een fantastische snelle ronde aan het einde van de rubriek reed Harrie Smolders zich met Cas 2 aan de top van het klassement op het NK voor Senioren. De hoge temperaturen scheen de combinatie niet te deren en met een tijd van 66,94 seconden snoepte de voormalige nummer 1 van de wereld een dikke twee seconden van de tijd van Maikel van der Vleuten af. Van der Vleuten had al vroeg in de rubriek met Beauville Z een sterke, snelle ronde gesprongen in 68,99 seconden. Maar dat was niet genoeg voor de overwinning, Van der Vleuten moest genoegen nemen met de tweede plek. Voor de pauze was ook Marc Houtzager snel met Sterrehof's Dante. Direct na Maikel van der Vleuten trapte de ruiter uit Rouveen het gaspedaal flink in en finishte in 69,09 seconden, slechts een tiende langzamer dan Van der Vleuten. Na de eerste omloop in het kampioenschap neemt Houtzager de derde plek in achter Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten.

Siebe Leemans snelste ponyruiter
In de eerste omloop van de competitie voor de ponyruiters was Siebe Leemans de sterkste. Hij stuurde de pony Voodstock de l'Astree in 63,38 seconden over het parcours. De tweede plaats ging naar Estelle Slingerland met  High Dream N, gevolgd door Jaydee Janssens op Kyrian van Orchids.

Siebe Leemans met Voodstock de l'Astree

Als gevolg van coronacrisis is het NK helaas niet toegankelijk voor publiek. Via een livestream en live-uitslagen is de titelstrijd wel goed te volgen. 

Op deze website, KNHS Facebook en de Facebookpagina Ruiters In Oranje en Instagram van de KNHS en Ruiters In Oranje zal ook regelmatig nieuws te vinden zijn.

Uitslag eerste omloop competitie voor ponyruiters
1. Siebe Leemans (Oost West Middelbeers) - Voodstock de l'Astree, 63,38 sec
2. Estelle Slingerland (Delft) - High Dream N, 63,88 sec
3. Jaydee Janssens (Reuver) - Kyrian van Orchids, 64,18 sec

Uitslag NK Children eerste omloop
1. Nick Nanning (Dalfsen) - Bandia (v. Clinsmann), 63,09 sec
2. Thijmen Vos (Wierden) - Calgary 56 (v. Carinjo), 63,97 sec
3. Jersey Kuijpers (Helmond) - Alice Du Wonderland J.H.K. Z (v. Aristo), 64,67 sec

Uitslag NK Junioren eerste omloop
1. Meike Zwartjens (Raalte) - Twister De La Pomme (v. Darco), 76,96 sec
2. Senna Everse (Waddinxveen) - Kerswin van 't Roosakker (v. Echo van't Spieveld), 77,51 sec
3. Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie) - Beverly (v. Baloubet Du Rouet), 78,51 sec (4)

Uitslag NK Young Riders eerste omloop
1. Bas Moerings (Roosendaal) - Hardesther (v. Kannan), 64,06 sec
2. Vincent Dings (Heeze) - Cream Couleur Z (v. Cream on Top), 66,01 sec
3. Mel Thijssen (Sevenum) - Gaudi (v. Lexicon), 67,43 sec

Uitslag NK Senioren eerste omloop
1. Harrie Smolders (Grobbendonk) - Cas 2 (v. Indoctro), 66,94 sec
2. Maikel van der Vleuten (Someren) - Beauville Z (v. Bustique), 68,99 sec
3. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Dante (v. Canturano), 69,09 sec

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen

Kijk hier voor de website van het NK

Kijk hier voor de livestream  

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten