­ Olympische eventingtroef Zindane overleden - KNHS

Olympische eventingtroef Zindane overleden

Geplaatst op 08 augustus 2020 in Eventing

Zindane, het paard waarmee Theo van de Vendel voor TeamNL in de discipline eventing deelnam aan de Olympische Spelen in Rio is overleden. De 16-jarige ruin werd de laatste jaren door Theo’s partner Florinoor Hoogland in de eventingsport uitgebracht.

Florinoor Hoogland bracht de ruin op lager niveau uit in de sport. Vanmorgen vroeg ging het op een wedstrijd in het Limburgse Kronenberg onfortuinlijk mis. In een wending tussen twee hindernissen van de cross stond de ruin ineens op drie benen. Er was direct veterinaire hulp aanwezig die besloot Zindane (v. Kreator) naar een dichtbij gelegen kliniek te brengen. Daar bleek dat de ruin een dusdanig gecompliceerde beenbreuk had opgelopen, dat het trieste besluit moest worden genomen hem in te laten slapen. 

Theo van de Vendel vertelt:  “Dit is zo triest. Zindane was echt onze maat, we hebben zoveel mooie dingen met hem mee mogen maken en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn.”

Zindane was geen paard dat uitblonk in de dressuurring, maar wel een paard waar je in de cross altijd op kon rekenen. Een echte vechter met een enorm groot hart. De combinatie Zindane – Van de Vendel werd regelmatig opgesteld in het Nederlandse Nations Cup team. In 2015 was de combinatie lid van het Nederlands team dat vierde werd op het Europeeskampioenschap in Schotland. Een jaar later volgde de Olympische spelen waar het team zesde werd. In 2018 kwamen Zindane en Van de Vendel op individuele basis aan de start op het WK in Tryon.

Foto Florinoor Hoogland met Zindane door Jantien van Zon

Ander Nieuws

  • Verslag eventingforum 9 november 2021
    Verslag eventingforum 9 november 2021
  • FEI jaarvergadering neemt belangrijke besluiten richting Parijs
    FEI jaarvergadering neemt belangrijke besluiten richting Parijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 november 2021