­ Online dressuurproeven rijden weer mogelijk via Paardrijden.nl - KNHS

Online dressuurproeven rijden weer mogelijk via Paardrijden.nl

Geplaatst op 19 oktober 2020 in Dressuur & Para en KNHS

Door de aangescherpte maatregelen om het Coronavirus terug te dringen kunnen er momenteel geen wedstrijden gereden worden.  

Reden voor ons om zo snel mogelijk weer online dressuur events open te zetten op paardrijden.nl, zodat ruiters thuis een dressuurproef kunnen opnemen en deze online laten beoordelen door een KNHS-jurylid. Vanaf vandaag kun je je weer inschrijven voor een Event Online Dressuurrijden op 22 en 29 oktober.

Vanwege de huidige coronamaatregelen stellen we de evenementen van online paardrijden weer open binnen het huidige format. We hebben inmiddels een uitgebreide evaluatie van dit format achter de rug en het dressuurforum heeft een advies gegeven over de toekomst van online dressuurproeven rijden. Binnenkort zullen wij hier meer informatie over geven. Tot die tijd werken we vooralsnog met het bestaande format en de bestaande spelregels.

Inschrijven gaat via Mijn KNHS
Inschrijven voor een event gaat via Mijn KNHS. De events van 22 en 29 oktober zijn open voor inschrijving. Kijk voor latere events hier in het overzichtInschrijvingen voor toekomstige events gaan open op woensdag om 9:00 uur inschrijven voor een Event Online Dressuurrijden op een bepaalde datum. De eerste 1.000 startplekken staan dan open. Om 14:00 uur worden de overige startplekken vrijgegeven en eventueel vrijgekomen startplekken.

Filmen van jouw proef
Let bij het filmen van de video goed op dat je aan de bepalingen voor het filmen houdt. Zorg dat de combinatie goed in beeld is, de video horizontaal gefilmd en geüpload wordt en dat de video goede kwaliteit in beeld en geluid heeft. Lees hier alles over hoe je jouw proef het beste kunt filmen. 

Maatregelen RIVM
De KNHS biedt leden deze mogelijkheid zolang de maatregelen van de Overheid gelden, om binnen deze maatregelen, toch de training van paarden en ruiters thuis te ondersteunen. Het is van groot belang dat alle geldende regels van de Overheid te allen tijde worden nageleefd. Dat betekent dat er altijd 1,5 meter afstand van elkaar moet worden gehouden, dat reisbewegingen zoveel mogelijk beperkt moeten worden en dat alle hygiëne maatregelen in acht genomen worden. De maximale grootte van 30 personen voor een binnenruimte mag niet worden overschreden en publiek is niet toegestaan. Houd rekening met de mogelijkheden en regels van jouw stal, dit kan per stal verschillen.

 

Categorie: online proeven, paardrijden.nl

Ander Nieuws

  • Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
    Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
  • Voorlopige startlijsten Hippiade Mennen, Dressuur en Springen zijn bekend
    Voorlopige startlijsten Hippiade Mennen, Dressuur en Springen zijn bekend
  • KNHS Kampioenschap Lichte Tour en ZZ-Zwaar op 10 en 11 augustus 2021
    KNHS Kampioenschap Lichte Tour en ZZ-Zwaar op 10 en 11 augustus 2021