­ Online KNHS College Tour Vaardigheid met Wereldkampioenen - KNHS

Online KNHS College Tour Vaardigheid met Wereldkampioenen

Geplaatst op 07 januari 2021 in Mennen & para

De wereldkampioenen mennen Saskia Siebers en Rudolf Pestman verzorgen op woensdagavond 13 januari a.s. een interessante online KNHS College Tour speciaal voor menners. Het thema van de avond is ‘Vaardigheid met Wereldkampioenen’. Voor menners met een startlicentie is deze College Tour gratis online te volgen. Vanwege de extra coronamaatregelen, is het helaas niet mogelijk om bezoekers naar Ermelo te laten komen.

Deze online menavond staat in het teken van de vaardigheid. Saskia Siebers en Rudolf Pestman schitteren regelmatig op de internationale wedstrijden en dan met name in de vaardigheid. Hoe zorg je dat je foutloos blijft en een snelle tijd rijdt? Dressuurmatig trainen is heel belangrijk. Ook de wijze van inspannen, het tuig en de wagen komen tijdens de College Tour aan bod. Rudolf en Saskia gaan dieper in op het efficiënt rijden, snelheid maken, de techniek, goed in de hand staan en natuurlijk vooruit en terug kunnen schakelen. Pas dan kun je strakke lijnen rijden en snelheid maken.

De avond wordt op spectaculaire wijze afgesloten door het gouden duo Saskia en haar paard Axel. Zij neemt de kijkers mee in het rijden van een strak vaardigheidsparcours en geeft nuttige tips om je mentale vaardigheden te verbeteren. Natuurlijk wordt ook teruggeblikt op de fantastische prestaties in het Franse Pau.

Saskia Siebers
Sinds tien jaar is het mennen voor Saskia en haar man een ‘way of live’ geworden. Ze is samen met haar kampioenspaard Axel onderaan begonnen en samen zijn ze naar de top gereden. Ze heeft drie Nederlandse titels op haar naam staan en mooie resultaten geboekt op diversen WK’s. In 2016 heeft ze individueel brons gehaald, twee jaar later in Kronenberg individueel zilver en goud met het team. Drie maanden geleden heeft Saskia er nog een schepje bovenop gedaan en op schitterende wijze individueel en met het team goud gewonnen op het Wereldkampioenschap in het Franse Pau. Saskia is een voorbeeld voor velen hoe je de sport moet beoefenen. Ze staat bekend om haar fijne stijl van rijden met een fijne motoriek

Rudolf Pestman
Rudolf is op 10-jarige leeftijd gestart met zijn carrière in de paardensport. Eerst onder het zadel en daarna met mennen. Na diverse successen in Nederland waaronder zeven keer de Nederlandse kampioenstitel in dressuur, vaardigheid en samengesteld mennen besloot hij in 2012 om het internationaal te gaan proberen. Dit bracht Rudolf zijn carrière in sneltreinvaart en sinds enkele jaren is hij samen met zijn paard Diesel opgenomen in het A-kader. Drie maanden geleden heeft hij tijdens het WK in Pau goud behaald met het team en individueel een mooie vijfde plaats behaald. Naast het trainen en de wedstrijden is Rudolf als ORUN instructeur veel in de rijbaan te vinden als hij les geeft aan ruiters en menners, zowel in binnen- als buitenland.

Gratis
Speciaal voor menners met een startlicentie is deze online KNHS College Tour gratis. De KNHS wil graag iets extra’s doen voor alle startlicentiehouders Mennen, die door het geldende overheidsverbod op wedstrijden minder gebruik kunnen maken van de startlicentie. Heb je een startpas onder het zadel en wil je deze College Tour ook gratis volgen? Neem dan contact op met de KNHS Servicedesk.

Informatie
Datum: Woensdagavond 13 januari 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volgen doe je thuis via livestream.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Entree: Gratis voor startpashouders Mennen, € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-

Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Ben je verhinderd op 13 januari? Geen probleem, de opname van deze College Tour blijft beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.

Aanmelden
Menners met een startlicentie hebben een e-mail ontvangen met daarin informatie over het gratis deelnemen aan deze KNHS College Tour Mennen. Heb je wel een startlicentie mennen, maar heb je geen e-mail ontvangen hierover? Neem dan contact op met onze Servicedesk via servicedesk@knhs.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06-22645441.

Klik hier om je aan te melden als je geen startlicentie mennen of startpas onder het zadel hebt en deze KNHS College Tour graag wilt volgen.

 

Ander Nieuws

  • Eerste WB-kwalificatiepunten binnen voor Koos de Ronde
    Eerste WB-kwalificatiepunten binnen voor Koos de Ronde
  • Programma Hippiade 2022 is bekend!
    Programma Hippiade 2022 is bekend!
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 april 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 april 2022