­ Online PaardenPodium: Samenwerken met Vertrouwen *Afgelast* - KNHS

Online PaardenPodium: Samenwerken met Vertrouwen *Afgelast*

Geplaatst op 16 december 2020

Vanwege de geldende coronamaatregelen op dit moment hebben we moeten besluiten om de online PaardenPodium ‘Samenwerken met vertrouwen’ met Yvet Blokesch af te gelasten. Voor het live uitzenden van deze clinic hebben wij diverse mensen op locatie nodig en dat kan vanwege de huidige maatregelen helaas niet.

Deze PaardenPodium is afgelast vanwege de huidige coronamaatregelen

 

Maandagavond 21 december komt Yvet Blokesch naar het Nationaal Hippisch Centrum om een online clinic te verzorgen met als thema ‘Samenwerken met Vertrouwen’. Vanwege de extra coronamaatregelen, is het helaas niet mogelijk om bezoekers naar Ermelo te laten komen.

Yvet laat zien dat zij de paarden traint op basis van respect, vertrouwen in samenwerking en met rust. Haar doel is om paarden met zo min mogelijk spanning te laten leren. Op deze wijze is geen doel onhaalbaar.

Yvet vertelt je wat de belangrijkste elementen van haar training zijn. Welke stappen vindt zij belangrijk in een goede training. Waar moet je op letten, welke signalen geeft een paard, hoe leer je een paard om te leren en hoe leg je een goede basis. Ze neemt de kijkers mee in deze stappen, van jonge paarden tot liberty (vrijheid) training. Welke stappen zet je zodat een paard vanaf het begin de juiste mindset krijgt. Paarden moeten ook onder moeilijke omstandigheden op ons kunnen blijven focussen en ontspannen. Hoe begin je de training zodat je uiteindelijk geen teugels nodig hebt om fijn te kunnen rijden. Hoe ziet de training in liberty eruit. Yvet laat een aantal mooie trucs zien en demonstreert het werken in vrijheid op de grond en onder het zadel.

Yvet Blokesch
Yvet heeft haar dagen van kleins af aan tussen de paarden doorgebracht. Vanuit haar passie is zij zich gaan ontwikkelen in het bestuderen van het natuurlijke gedrag van paarden door middel van clinics, lessen van trainers uit het buitenland, onderzoek en een baan als trainer op het rehabilitatiecentrum voor zwaar verwaarloosde paarden in Engeland. Ieder moment van de dag besteed ze aan de paarden. Ze analyseren de trainingen, filmen om zelf te leren en om anderen vernieuwende inzichten te geven. Door elk paard leert Yvet nieuwe dingen. De paarden zijn haar beste leerschool. 

Ben je verhinderd op 21 december? Geen probleem, de livestream is beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante clinic gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.

 

Informatie

Datum: Maandagavond 21 december 2020

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volgen doe je thuis via livestream.

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Ticket: € 20,-

 

De online clinic kan alleen doorgaan bij voldoende inschrijvingen.

Categorie: PaardenPodium

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vierde in FEI Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL vierde in FEI Nations Cup finale Barcelona
  • Springruiters TeamNL naar finaleronde in Barcelona
    Springruiters TeamNL naar finaleronde in Barcelona
  • Online PaardenPodium Samenwerken met vertrouwen *Video*
    Online PaardenPodium Samenwerken met vertrouwen *Video*