­ Onrust over FEI verbod op online wedstrijden - KNHS

Onrust over FEI verbod op online wedstrijden

Geplaatst op 16 april 2020

Er is onrust ontstaan over het verbod van de FEI (Internationale Paardensportbond) op online wedstrijden, naar aanleiding van een bericht van de voorzitter van de International Dressage Officials Club, Hans Christian Matthiesen. Dit verbod geldt voor wedstrijden die online worden uitgeschreven.

Het online beoordelen van proeven op paardrijden.nl inclusief het geven van educatieve feedback en toekennen van winstpunten is wel toegestaan mits er geen wedstrijd plaatsvindt waar ruiters tegen elkaar rijden, waar een ranking (klassement)  wordt opgemaakt en waar prijzen worden uitgedeeld. Hierover heeft Maarten van der Heijden, Technisch directeur van de KNHS, gisteren contact gehad met de FEI: “De beoordeling die wij toepassen op paardrijden.nl is een ondersteuning voor ruiters om hen, gedurende de coronacrisis, te kunnen helpen met hun training en heeft dus een groot educatief karakter. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen online wedstrijden uit te schrijven, we laten ruiters niet tegen elkaar rijden en er wordt geen ranking opgemaakt. Ook al is deze pilot een nationaal initiatief, de KNHS wil dit graag in lijn doen met de internationale FEI-regels.”

De FEI heeft het als volgt opgenomen in haar bepalingen:

General Regulations FEI – appendix J.
“Nevertheless, if judging a test online is done purely for training and educational purposes and it is not a “competition” (riders don’t compete against each other, no result list, no placings, no ranking and no prizes. .) – this is allowed.”

Adrianne van Waardenberg, manager wedstrijdsport van de KNHS, vult aan: “De KNHS is blij met de duidelijkheid die de FEI heeft verschaft. Juryleden die ook internationaal jureren en daarom vallen onder de FEI mogen blijven deelnemen aan paardrijden.nl evenals internationale ruiters die ingeschreven staan bij de FEI. Wij verwachten de onrust die sinds gisteren is ontstaan op deze manier te hebben weggenomen.”

 

 

Categorie: paardrijden.nl

Ander Nieuws

  • Online dressuurproeven rijden weer mogelijk via Paardrijden.nl
    Online dressuurproeven rijden weer mogelijk via Paardrijden.nl
  • KNHS lanceert online trainingsadvies van bondscoaches en toptrainers
    KNHS lanceert online trainingsadvies van bondscoaches en toptrainers
  • 7 tips voor het uit het hoofd rijden van je proef
    7 tips voor het uit het hoofd rijden van je proef