­ Opleiding Instructeur Basissport dit najaar weer van start - KNHS

Opleiding Instructeur Basissport dit najaar weer van start

Geplaatst op 16 juli 2020

In november gaan weer de opleidingen Instructeur Basissport Allround en Manege van start. De opleidingslocaties zijn voor het noorden Beilen, voor het zuiden Uden en er zullen nog twee locaties centraal in Nederland gebruikt worden.

Als Instructeur Basissport geef je lessen aan recreatieruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L). Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren.

Heb jij je Opleiding Aspirant Instructeur succesvol afgerond en wil je jezelf nog verder ontwikkelen op het gebied van lesgeven? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 of 3+ iets voor jou!

Inschrijven
Inschrijven voor Instructeur Basissport Allround en Manege kan hier vanaf 1 augustus 2020.
De opleidingen Instructeur Basissport VoltigeInstructeur Basissport MennenInstructeur Basissport Western en Instructeur Basissport IJslandse paarden starten in voorjaar 2021. De inschrijving hiervoor gaat in oktober 2020 open. 

De inschrijving voor de ORUN 3+ opleidingen Instructeur Basissport Eventing en Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten gaat ook in oktober 2020 open en starten in het voorjaar van 2021.  

Heb je nog vragen over de opleiding? Mail dan naar academy@knhs.nl.

Informatie over alle KNHS-opleidingen vind je hier.

 

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: De fasen van een sprong
    Leren paardrijden: De fasen van een sprong
  • Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
    Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
  • WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door
    WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door