­ Opleiding op het allerhoogste niveau: Trainer/Coach 5 - KNHS

Opleiding op het allerhoogste niveau: Trainer/Coach 5

Geplaatst op 23 juli 2020

De unieke Opleiding Trainer/Coach 5 nadert met vijf deelnemers het einde met als afsluiting een pittig examen op Grand Prix niveau voor dressuur, springen of eventing. De tweejarige opleiding bestond het eerste jaar uit het volgen van workshops bij NOC*NSF in Amsterdam. 20 avonden samen met andere trainers uit verschillende sporten verdiepen in sportoverstijgende kennis van de mens en de training. Ook interesse? Op 5 augustus is er een intake voor nieuwe kandidaten voor deze opleiding.

De cursisten hebben de ervaringen van coaches uit de andere sporten als zeer waardevol ervaren. Het eerste jaar werd afgesloten met een portfolio waarin de cursist de opgedane ervaringen in relatie moest brengen met de eigen sport. Dit portfolio werd gepresenteerd en in het tweede jaar verder aangevuld worden met de rijtechnische begeleiding van een leerling op Grand Prix niveau. De cursisten sluiten deze unieke opleiding 25 augustus af met een praktijkexamen lesgeven aan twee Grand Prix ruiters. De beoordeling ligt in handen van de Bondscoach en een toptrainer.

Heb je de ambitie om tot en met Grand Prix niveau les te gaan geven in de disciplines dressuur, springen of eventing? Dan kun je een intake doen voor de opleiding Trainer/Coach 5. Klik hier voor de toelatingseisen en het opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding leer je sportoverstijgende kennis te vertalen naar de paardensport om je leerlingen met hun paarden heel specifiek te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling als topsporter. Je leert naast het trainen van combinaties veel over coachen. Je leert bijvoorbeeld hoe je het hele begeleidingsteam rondom een topsporter kunt aansturen.

Aanmelden
Ben jij een ervaren instructeur met een diploma op niveau 4 en wil jij je verder scholen? Meld je dan aan voor de opleiding Trainer/Coach 5. Mail je aanmelding, hippisch cv, overzicht van je leerlingen en behaalde resultaten naar academy@knhs.nl. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Op 5 augustus 2020 vinden er weer intake gesprekken plaats. 

Meer informatie over de opleiding Trainer/Coach 5, de toelatingseisen en het opleidingsprogramma

Informatie over de overige KNHS-opleidingen vind je hier

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag