­ Paardensport levert niet in voor Olympische Spelen Parijs 2024 - KNHS

Paardensport levert niet in voor Olympische Spelen Parijs 2024

Geplaatst op 07 december 2020 in Dressuur & Para , Springen , Eventing

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag formeel bevestigd dat de paardensport geen startplaatsen hoeft in te leveren tijdens de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Dat betekent dat voor de drie disciplines springen, dressuur en eventing zowel de landen- als individuele wedstrijd blijft bestaan. In totaal is daarbij ruimte voor 200 ruiter-paard combinaties. Er zijn 75 startplaatsen voor het springen, 65 voor eventing en 60 voor de dressuur.
“We zijn blij met deze formele bevestiging vanuit het IOC voor de drie disciplines en het quotum van 200 startplaatsen”, vertelt FEI president Ingmar de Vos (Bel). “Zeker als je bedenkt dat de totale sport startplaatsen moet inleveren. We zien het ook als een blijk van waardering voor de inspanningen van de FEI en de internationale paardensportwereld om de sport te laten groeien en meer bekendheid te geven.”

De paardensportdisciplines worden verreden rond het prachtige Versailles met het prachtige paleis van Koning Louis XIV als decor. Deze locatie staat te boek als Unesco Werelderfgoed en dient ook als strijdtoneel voor de Olympische vijfkamp. Ook het volledige programma van Parijs 2024 werd officieel geaccepteerd.    

Kijk hier voor het persbericht van het IOC www.olympic.org.

Foto Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna