­ Paardrijden.nl binnenkort ook voor Z1 t/m ZZ-licht - KNHS

Paardrijden.nl binnenkort ook voor Z1 t/m ZZ-licht

Geplaatst op 01 mei 2020

Vanaf de lancering van het nieuwe platform paardrijden.nl is het een groot succes. Al heel veel enthousiaste ruiters en amazones nemen deel aan de online beoordeling van thuis gereden proeven. Dat het platform veel teweeg brengt zien we ook aan de vele reacties op social media. Op dit moment kan nog niet iedereen deelnemen maar daar wordt hard aan gewerkt. We zijn dan ook blij te kunnen meedelen dat het vanaf 28 mei ook mogelijk is voor Z-ruiters om deel te nemen aan de online events.

Z1 t/m ZZ-Licht
Adrianne van Waardenberg, manager wedstrijdsport bij de KNHS vertelt: “Vanaf 28 mei kunnen ruiters en amazones in de klasse Z1, Z2 en ZZ-licht hun thuis opgenomen dressuurproef insturen voor een online beoordeling. Ze krijgen een jurybeoordeling inclusief feedback op de ingestuurde proef zodat de ruiter dit kan meenemen in zijn training. Er kunnen voor deze proeven dus geen winstpunten behaald worden. Op deze manier willen we tegemoet komen aan de grote vraag om ook de hogere klassen toe te voegen aan paardrijden.nl.”

Omdat Z-proeven in een 20 x 60 meter rijbaan verreden worden, mag er ingezoomd worden op de combinatie. Juist in de Z-proeven waar de oefeningen ingewikkelder zijn en de exactheid van de oefening steeds nauwer komt, is scherp beeld van essentieel belang voor het jurylid om de proef goed te kunnen beoordelen. In de pilot kunnen we testen of opnames van ingezoomde proeven goed te beoordelen zijn. Vandaar dat het niet mogelijk is om winstpunten toe te kennen.

De volgende proeven kunnen gereden worden:

Z1        paarden en pony’s proef 26

Z2        pony’s proef 91 (landenproef)

Z2        paarden proef 30

ZZL      proef 34


Nieuw online event vanaf 6 mei
Woensdag 6 mei gaat er om 9 uur een nieuw online event open voor 28 mei. Voor dit event zijn 1.600 deelnameplekken beschikbaar.

Extra tip video insturen
Op de valreep nog een hele belangrijke tip. Controleer je video goed voordat je deze instuurt. We krijgen nog steeds veel video’s verticaal binnen. Let er op dat je je video niet alleen horizontaal filmt maar ook horizontaal opslaat. Dit is een instelling in je telefoon. Tot slot, zorg ervoor dat je je video de tijd geeft om te uploaden. Als de video helemaal geüpload is krijg je een melding ‘video is geüpload’ in je scherm. Pas na deze melding kun je de app sluiten.

 

 

Categorie: paardrijden.nl

Ander Nieuws

  • Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
    Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
  • Online dressuurproeven rijden weer mogelijk via Paardrijden.nl
    Online dressuurproeven rijden weer mogelijk via Paardrijden.nl
  • KNHS lanceert paardrijden.nl
    KNHS lanceert paardrijden.nl