­ Paradressuurruiters TeamNL sterk in Genemuiden - KNHS

Paradressuurruiters TeamNL sterk in Genemuiden

Geplaatst op 01 februari 2020 in Dressuur & Para

De paradressuurruiters van TeamNL hebben sterk gepresteerd op de goed bezette internationale wedstrijd in Genemuiden. Het team van bondscoach Joyce Heuitink won de landenwedstrijd en ook in veel individuele proeven waren ze oppermachtig.

Joyce Heuitink is zeer positief over de wedstrijd. “Het is een erg goed georganiseerde wedstrijd met enthousiaste vrijwilligers en alles is echt top geregeld.
Het team bestond uit Frank Hosmar, Nicole den Dulk, KNHS Talententeamlid Maud de Reu en Demi Vermeulen. Vaste teamwaardes Sanne Voets en Rixt van der Horst kiezen deze winter voor een ander programma en waren daarom niet van de partij in Genemuiden.”

De eerste dag stond het Nederlandse team nog nipt achter Belgen die op volle sterkte waren. Door vier ijzersterkte ritten in Individuele Test van de ruiters van Heuitink (ze scoorden allemaal 2% beter) won Nederland alsnog.

In het individuele klassement scoorde Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. een mooie hattrick in Grade V. Ook KNHS Talententeamlid Maud de Reu won in Grade III met Webron N.O.P.  drie proeven en scoorde daarmee haar eerste internationale zeges. In de Kür realiseerde de combinatie met 79%  de hoogste score van het concours.

Ook Demi Vermeulen met Wannabe (Grade III) en Nicole den Dulk met Wallace N.O.P.  (Grade II) vielen meerdere malen in de prijzen. Heutink was ook enthousiast over de prestaties van Glasten Krapels die in de teamtest een mooie kaderscore reed en Neel Schakel die goede progressie in Grade IV laat zien.

Kijk hier voor de uitslagen

Kijk hier voor de KNHS Mediaguide met meer informatie over alle ruiters. 

Foto Maud de Reu door Digishots

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 juli 2020
  • Een verlaat, maar daadwerkelijk NK Dressuur 2020!
    Een verlaat, maar daadwerkelijk NK Dressuur 2020!
  • Thamar Zweistra: ‘Hans Peter is meer een trainer, Leunus meer een coach’
    Thamar Zweistra: ‘Hans Peter is meer een trainer, Leunus meer een coach’