­ Samen laten we aan Nederland zien wat we met paarden doen! - KNHS

Samen laten we aan Nederland zien wat we met paarden doen!

Geplaatst op 07 januari 2020

Sectoren waarin dieren centraal staan zijn steeds vaker (ongewild) onderwerp van een maatschappelijke discussie. Ook de paardenwereld ontkomt hier niet aan. De druk op de hippische sector door actiegroeperingen lijkt niet eerder zo hoog geweest. Activisten weten met acties de nationale media te halen en gebruiken deze aandacht om de Nederlandse bevolking van hun standpunten te overtuigen. Hierdoor lijken paardensporters en –liefhebbers soms lijnrecht tegenover de samenleving te staan.

Maar hoe zit het nu echt? Wat vindt de Nederlandse bevolking zelf? Wat zijn de werkelijke opinies en percepties van Nederlanders over het houden van paarden, paardrijden en paardensport? Hoe groot is het draagvlak voor de paardenwereld onder de Nederlandse bevolking?

Inzicht in hoe de maatschappij aankijkt tegen het houden van paarden en paardensport plaatst het sentiment in perspectief en stelt de dialoog centraal. Daarom heeft de Nederlandse paardenwereld zich verenigd en eerder in 2019 gezamenlijk onderzoek gedaan naar de publieke opinie. Twee van de belangrijkste conclusies: 1) er is een zeer groot draagvlak voor het houden van paarden, paardrijden en paardensport mits het welzijn geborgd is. En 2) een groot deel van de Nederlandse bevolking is onbekend met de paardenwereld.

Onbekend maakt onbemind, laten we dat omdraaien: bekend maakt bemind. En daarom werken diverse partijen uit de Nederlandse Paardenwereld samen om de Nederlandse bevolking meer inzicht te geven in de wereld rondom het paard zodat Nederlanders zelf kunnen bepalen hoe zij tegenover de inzet van paarden voor sport, recreatie en entertainment staan.  

Ook de KNHS werkt mee! Via deze pagina en o.a. onze eigen nieuwsbrieven houden we je gedurende 2020 op de hoogte van de inspanningen en resultaten. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Fenna Westerduin (Welzijn, Public Affairs en Subsidies – KNHS) via f.westerduin@knhs.nl.

Download Wat vindt Nederland? Onderzoek naar de werkelijke opinies en percepties van de Nederlandse bevolking over het houden van paarden, paard rijden en paardensport (2019).

 

Categorie: paardenwelzijn, publieke opinie, onderzoek, trendpanel

Ander Nieuws

  • KNHS Klanttevredenheidsonderzoek 2021
    KNHS Klanttevredenheidsonderzoek 2021
  • Dagelijks poetsen levert veel voordelen
    Dagelijks poetsen levert veel voordelen
  • Congres ‘Sportief Verbinden’ zet verduurzaming in de (paarden)sport op de kaart
    Congres ‘Sportief Verbinden’ zet verduurzaming in de (paarden)sport op de kaart