­ Start wereldbekerseizoen mennen *Update* - KNHS

Start wereldbekerseizoen mennen *Update*

Geplaatst op 13 oktober 2020 in Mennen & para

Bram Chardon (Den Hoorn), IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en Koos de Ronde (Zwartewaal) maken zich op voor het 20e seizoen van de FEI Wereldbekerserie voor vierspan paarden. De drie menners maken deel uit van het selecte gezelschap van 10 vierspanrijders die over een ingekort seizoen de strijd met elkaar aan gaan. NA HET PLAATSEN VAN DIT BERICHT WERD BEKEND DAT DE WERELDBEKER IN HET FRANSE LYON TOCH NIET DOORGAAT. ZODRA ER DUIDELIJKHEID IS WELKE GEVOLGEN DIT HEEFT VOOR HET GEHELE WERELDBEKERSEIZOEN MAKEN WE DIT BEKEND.

Begin augustus maakte de FEI al bekend, dat de 10 vierspanrijders die zich hadden gekwalificeerd voor het Wereldbekerseizoen 2019/2020 ook gekwalificeerd zijn voor het komende Wereldbekerseizoen. De FEI nam deze beslissing door het ontbreken van voldoende kwalificatiewedstrijden veroorzaakt door de vele annuleringen vanwege het coronavirus. De Amerikaan Chester Weber meldde zich op het laatste moment af, zijn plaats wordt ingenomen door de Belg Dries Degrieck.

In totaal komen de vierspanrijders op vijf wedstrijden aan de start. De top vijf menners komt op drie wedstrijden aan de start, de top zes tot en met tien start op twee wedstrijden. De beste twee resultaten tellen en de beste zes menners van de stand na Leipzig op 17 januari komen in aanmerking voor deelname aan de finale in het Franse Bordeaux van 5 tot en met 7 februari 2021. In de finale beginnen de menners met een schone lei.

Naast het Nederlandse trio nemen ook titelverdediger Boyd Exell (AUS), Jérôme Voutaz (SUI), Benjamin Aillaud (FRA), Mareike Harm (GER), Glenn Geerts (BEL), Jozsef Dobrovitz (HUN) en Dries Degrieck (BEL) deel aan de Wereldbeker.

IJsbrand Chardon en Koos de Ronde starten hun Wereldbekerseizoen op de eerste wedstrijd in Lyon (31 oktober-1 november). Bram Chardon start zijn seizoen in Boedapest (28-29 november).

Koos de Ronde start in:
Lyon (FRA), 31 oktober-1 november 2020
Boedapest (HUN), 28-29 november 2020
Mechelen (BEL), 29-30 december 2020

Bram Chardon start in:
Boedapest (HUN), 28-29 november 2020
Genève (SUI), 12-13 december 2020
Leipzig (GER), 15-17 januari 2021

IJsbrand Chardon start in:
Lyon (FRA), 31 oktober-1 november 2020
Genève (SUI), 12-13 december 2020
Leipzig (GER), 15-17 januari 2021

Foto: Bram Chardon door Krisztina Horvath

Ander Nieuws

  • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
    IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  • Groot deelnemersveld op internationale menwedstrijd in Exloo
    Groot deelnemersveld op internationale menwedstrijd in Exloo
  • 11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC
    11 maart oefenmennen en oefenspringen op het NHC