­ TeamNL eventing tweede in FEI Nations Cup Strzegom *Update* - KNHS

TeamNL eventing tweede in FEI Nations Cup Strzegom *Update*

Geplaatst op 29 augustus 2020 in Eventing

In de tweede FEI Nations Cup wedstrijd van dit seizoen voor de eventingruiters haalde TeamNL, net als in Le Pin au Haras, een tweede plaats. Na de dressuur en het springen stonden de Nederlanders nog op kop, maar de cross schudde het klassement door elkaar. TeamNL onder leiding van bondscoach Andrew Heffernan moest hun eerste plaats prijsgeven aan de Duitsers. In het individuele klassement behaalde Merel Blom een knappe derde plaats met Ceda N.O.P..

Na de dressuur en het springen stond TeamNL, bestaande uit Merel Blom, Jordy Wilken, Raf Kooremans en Laura Hoogeveen op de eerste plaats met -85.90 punten. De voorsprong op de Duitsers was niet groot, zij begonnen met -93.10 aan de cross. 

In de cross zette Jordy Wilken als eerste ruiter van het team meteen een topprestatie neer door met Burry Spirit (v. Casco) een foutloze cross te rijden. Ook bleef de ruiter uit Olst binnen de tijd wat in Strzegom vaak een probleem is. Laura Hoogeveen ging als tweede voor TeamNL van start met Wicro Quibus N.O.P. (v. Quasimodo Z). Het paar ging voortvarend van start, maar het paard sprong te groot het water in waardoor Hoogeveen ten val kwam. Een tegenvaller voor het team.

Maar Merel Blom met haar toppaard Ceda N.O.P. (v. Aragorn) en slotruiter Raf Kooremans met Dimitri N.O.P. (v. Vaillant) hielden hun hoofd koel. Blom stuurde met een enkele tijdfout Ceda foutloos rond. Kooremans deed wat hij doen moest namelijk ook foutloos blijven. Zijn gecontroleerde rit leverde net te veel tijdfouten op zodat toch Duitsland TeamNL voorbij ging in het eindklassement.

Bondscoach Andrew Heffernan is blij met het resultaat, maar zegt hij: "Je kunt beter van brons naar zilver dan van goud naar zilver. Natuurlijk hadden we graag willen winnen, maar ik denk dat de ruiters ook van deze ervaring weer leren en er voor de toekomst beter van worden."

In het individuele klassement werd Merel Blom knap derde op Ceda N.O.P. achter Ingrid Klimke die met SAP Hale Bob OLD de wedstrijd won en met SAP Asha P tweede werd. Voor Jordy Wilken en Raf Kooremans was er een top tien notering, Wilken werd achtste en Kooremans negende.

Uitslag FEI Nations Cup
1. Duitsland - 105,90
2. Nederland - 108,30
3. Polen - 136,80

Uitslag CCI4*-S
1. Ingrid Klimke (Dui)  - SAP Hale Bob, -28,10
2. Ingrid Klimke (Dui)* - SAP Asha P, -30,20
3. Merel Blom (Aalten)* - Ceda N.O.P., -30,40

8. Jordy Wilken (Olst)* - Burry Spirit, -38,70
9. Raf Kooremans (Turnhout)* - Dimitri N.O.P., -39,20
22. Raf Kooremans (Turnhout) - Houdini, -83,90
25. Elaine Pen (Voorschoten) - Blue Nile, -102,30
Laura Hoogeveen (Nederweert-Eind)* - Wicro Quibus N.O.P., EL.

Klik hier voor de uitslagen.

Archieffoto Merel Blom en Ceda N.O.P. door Ashley Claus

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
  • Aanpassingen kwalificaties Eventing
    Aanpassingen kwalificaties Eventing
  • Verslag eventingforum 18 mei 2021
    Verslag eventingforum 18 mei 2021