­ TeamNL springruiters winnen overtuigend FEI Nations Cup in Praag - KNHS

TeamNL springruiters winnen overtuigend FEI Nations Cup in Praag

Geplaatst op 21 augustus 2020 in Springen

De springruiters van TeamNL hebben overtuigend de FEI Nations Cup wedstrijd op het 3* concours in Praag gewonnen. De ruiters onder leiding van Bondscoach Rob Ehrens kwamen op een totaal van vier strafpunten. Jur Vrieling, de vierde man van het team, hoefde zelfs in beide omlopen niet met zijn toppaard VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) binnen te rijden. De Teams van Ierland en Japan werden tweede en derde.

De Nations Cup wedstrijd in Praag was de eerste wedstrijd voor het Nederlandse team sinds de coronacrisis. De ruiters van TeamNL en waren blij om weer op stap te zijn. Bondscoach Rob Ehrens kon zien hoe het met de vorm van de paarden en zijn ruiters gesteld was. In de 3* Nations Cup was die vorm prima voor elkaar. In de eerste omloop bleven Bart Bles met Israel V/D Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), Frank Schuttert met Lyonel D (v. Little Joe) en Jeroen Dubbeldam met Oak Grove's Carlyle (v. Casall) foutloos zodat Jur Vrieling niet meer hoefde te starten.

In de tweede omloop was er weer een goede nulronde van Bart Bles. Frank Schuttert kreeg een slechte sprong op het water wat hem vier strafpunten opleverde. Vervolgens stuurde Jeroen Dubbeldam zijn Oak Grove's Carlyle weer prachtig foutloos rond. Omdat Ierlands laatste ruiter een fout kreeg, kon de winst Nederland niet meer ontgaan. Ook voor de tweede omloop kon Vrieling zijn hengst op stal laten.TeamNL eindigde dus op 4 strafpunten, de Ieren volgden met 8 strafpunten en de Japanners eindigden op 12 strafpunten.

“Het is hier een prachtig concours en echt super geregeld”, vertelt Ehrens enthousiast. “De faciliteiten voor paarden en mensen zijn zeer goed voor elkaar. De pistes zijn mooi groot met een super bodem. De eerste dagen sprongen de paarden al fijn en vandaag was ik ook zeer tevreden. Er stond een selectieve proef die moeilijk genoeg was. Er moest echt goed gereden worden. Mijn ruiters waren top-gemotiveerd en de paarden sprongen goed, het was mooi om weer met zijn allen in actie te kunnen komen.”

Klik hier voor de uitslag

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen