­ Terug op de kalender: Hippisch Gelderland 2020 - KNHS

Terug op de kalender: Hippisch Gelderland 2020

Geplaatst op 10 februari 2020 in Springen , Dressuur & Para

Met trots kan het bestuur van Stichting Outdoor Gelderland melden dat één van de mooiste outdoor concoursen van Nederland, tegen alle eerdere berichtgevingen in, doorgang gaat vinden in 2020. Het bestuur organiseert zelfstandig, onder de nieuwe naam Hippisch Gelderland, van 25 tot en met 28 juni, een internationaal paardensportevenement in Arnhem.

Nadat vele paardensportmensen hebben laten blijken het zeer jammer te vinden dat Outdoor Gelderland in 2020 geen doorgang kon vinden, heeft het bestuur zich de afgelopen maanden met man en macht ingezet om te onderzoeken of het toch mogelijk is om de paardensport op Sportcentrum Papendal te behouden. Met de steun van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland, die paardensport als een van haar zes kernsporten beschouwt, komt Hippisch Gelderland terug op de provinciale en internationale paardensportkalender te staan, in 2020 én in de verdere toekomst.

In de springrubrieken op CSI1*- en CSI3*-niveau zullen internationale springruiters en amazones acte de présence geven, met als absoluut hoogtepunt de Grote Prijs van Gelderland op zondagmiddag. Naast de landelijke-, jeugd- en bixie-rubrieken voor de jongste ruitertjes, zullen er enkele nieuwe internationale dressuurrubrieken aan het programma worden toegevoegd, om zo een nog breder publiek te trekken.

Omdat het bestuur van mening is, dat het concours voor iedereen toegankelijk moet zijn, wordt er geen entreegeld gevraagd. Voor het parkeren van de auto en de toegang tot de tribune op de vrijdagavond, zaterdagavond en de zondagmiddag worden wél kaarten verkocht. Met een uitgebreid promodorp en de sfeervolle culifair met tal van leuke activiteiten en in de avonden muziek, zullen de deelnemers én bezoekers gezellige dagen gaan beleven.

Binnenkort gaat de vernieuwde website www.hippischgelderland.nl in de lucht en kunt u hier alle additionele informatie over Hippisch Gelderland vinden.

Bron Persbericht Hippisch Gelderland

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • Ook dit jaar geen CSIO/CDI Twente
    Ook dit jaar geen CSIO/CDI Twente
  • Verslag dressuurforum 29 maart 2021
    Verslag dressuurforum 29 maart 2021
  • Ruiters TeamNL op weg naar de Spelen in Tokio
    Ruiters TeamNL op weg naar de Spelen in Tokio