­ The Dutch Masters gaat door zonder publiek - KNHS

The Dutch Masters gaat door zonder publiek

Geplaatst op 11 maart 2020

De internationale FEI-wedstrijd The Dutch Masters, dat komend weekend plaats vindt in Den Bosch, gaat door zonder publiek. Gisteren werd er nog gesproken over 1.000 bezoekers per dagdeel, maar de organisatie van het prestigieuze evenement heeft vandaag besloten geen bezoekers toe te laten om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees onderstaand het bericht van de organisatie van The Dutch Masters:

Dinsdag 10 maart maakte de organisatie van The Dutch Masters bekend dat het evenement doorgang zou hebben. De sport staat bij The Dutch Masters centraal en de wedstrijden zijn van groot belang voor de ruiters met een kwalificatie voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping en de FEI Dressage World Cup. Sinds ons eerste bericht hebben we inmiddels alle betrokken partijen gesproken: de ruiters, de sportbonden en partners. Allen steunen de sport en willen de wedstrijden graag laten plaatsvinden.

De voorzitters van de Veiligheidsregios besloten dat evenementen met meer dan 1000 bezoekers niet door mogen gaan. Tot 1.000 bezoekers mocht wel. En dat hebben we overgenomen. Dat leek ons sympathiek naar de fans en bezoekers van het eerste uur zodat deze toch aanwezig konden zijn bij de wedstrijden.

Om elke discussie over bezoekersaantallen te vermijden hebben we, in goed overleg met de Veiligheidsregio, besloten helemaal geen publiek meer toe te laten ondanks dat de Veiligheidsregio eerder aangegeven heeft dat een beperkt publiek tot 1.000 bezoekers wel was toegestaan. Belangstellenden kunnen alle wedstrijden zien via live stream en op TV bij de NOS.

Bron: The Dutch Masters

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • Tips van de Top: Rijden en bouwen van een parcours
    Tips van de Top: Rijden en bouwen van een parcours