­ Toekenning subsidiegelden NOC*NSF bekend - KNHS

Toekenning subsidiegelden NOC*NSF bekend

Geplaatst op 31 oktober 2020

Sportkoepel NOC*NSF heeft de verdeling van de gelden onder de verschillende sportbonden voor komend jaar bekend gemaakt. Zoals verwacht moet ook de KNHS iets inleveren, maar er blijft een aanzienlijk budget over om het topsportprogramma mede te financieren.

Ondanks de coronacrisis blijven de investeringen van het NOC*NSF voor 2021 gelijk, maar er zijn meer topsporters, meer topsportprogramma’s en het budget blijft hetzelfde. De gelden moeten dus onder meer sporten en sporters verdeeld worden. Ook de uitgestelde Spelen van Tokio zijn een extra kostenpost. Aan topsportprogramma's van de sportbonden wordt in 2021 in totaal 54,6 miljoen euro uitgekeerd. Bij de paardensport moeten de Eventing en het N.O.P. iets inleveren.

Technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF vertelde bij de presentatie van de verdeling van de topsportgelden voor de periode tot en met de Olympische - en Paralympische Spelen in Parijs (2024) dat de financiering van de Nederlandse topsport de komende jaren complexe materie is.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start