­ Toekenning subsidiegelden NOC*NSF bekend - KNHS

Toekenning subsidiegelden NOC*NSF bekend

Geplaatst op 31 oktober 2020

Sportkoepel NOC*NSF heeft de verdeling van de gelden onder de verschillende sportbonden voor komend jaar bekend gemaakt. Zoals verwacht moet ook de KNHS iets inleveren, maar er blijft een aanzienlijk budget over om het topsportprogramma mede te financieren.

Ondanks de coronacrisis blijven de investeringen van het NOC*NSF voor 2021 gelijk, maar er zijn meer topsporters, meer topsportprogramma’s en het budget blijft hetzelfde. De gelden moeten dus onder meer sporten en sporters verdeeld worden. Ook de uitgestelde Spelen van Tokio zijn een extra kostenpost. Aan topsportprogramma's van de sportbonden wordt in 2021 in totaal 54,6 miljoen euro uitgekeerd. Bij de paardensport moeten de Eventing en het N.O.P. iets inleveren.

Technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF vertelde bij de presentatie van de verdeling van de topsportgelden voor de periode tot en met de Olympische - en Paralympische Spelen in Parijs (2024) dat de financiering van de Nederlandse topsport de komende jaren complexe materie is.

Ander Nieuws

  • Iris Boelhouwer: ‘Een feest om met alle disciplines zo goed te presteren’
    Iris Boelhouwer: ‘Een feest om met alle disciplines zo goed te presteren’
  • Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
    Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
  • Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons
    Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons