­ Toptrainers lanceren in samenwerking met KNHS Horseriding.Academy - KNHS

Toptrainers lanceren in samenwerking met KNHS Horseriding.Academy

Geplaatst op 11 juni 2020

Vandaag, donderdag 11 juni, presenteren toptrainers uit de paardensport samen met de KNHS het nieuwe masterclassplatform Horseriding.Academy. Op dit platform geven diverse toptrainers van Nederland een eigentijdse, hoogwaardige en unieke online masterclass. Horseriding.Academy is een samenwerking tussen diverse trainers en wordt gefaciliteerd door de KNHS.

Alex van Silfhout, bondscoach van het Nederlandse dressuurteam, mag als eerste zijn online masterclass presenteren: ‘In mijn masterclass geef ik tips hoe je als ruiter of amazone nog beter wordt. Kijk goed naar jezelf en stop met kijken naar anderen. Er zijn verschillende manieren om ergens te komen. Wees niet bang om fouten te maken, daar leer je heel veel van. Ook ik heb fouten gemaakt, maar die hebben me wel gebracht tot waar ik nu ben.’

Een paar weken later volgt een masterclass van Rob Ehrens, een van de succesvolste springbondscoaches ter wereld. Hierna volgen masterclasses van Olympisch amazone en bondscoach pony’s en children, Imke Schellekens-Bartels, en Marion Schreuder, hoofddocent van de KNHS Academy.

Marion Schreuder vertelt: “Paardrijden en paarden trainen is als geen andere sport vooral vakmanschap. Wil je dit goed en verantwoord doen, dan heb je kennis nodig zodat je op een juiste manier steeds meer ervaren en bedreven wordt. Met de online masterclasses die op dit platform worden aangeboden, delen we hoogwaardige en essentiële kennis en inspiratie van toptrainers die ruiters kunnen gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen, want als ruiter ben je nooit uitgeleerd.”  

De KNHS en toptrainers werken al maanden samen aan dit educatieve platform waarop naast kwalitatief hoogstaande masterclasses een unieke kijk in de keuken wordt gegeven van de masters.

Waarom dit platform?
Maarten van der Heijden, technisch directeur KNHS, legt uit waarom de toptrainers in samenwerking met de KNHS dit platform hebben ontwikkeld: ‘In 2019 hebben we met een aantal toptrainers gesproken over de ontwikkeling van een masterclassplatform. Uit onderzoek blijkt dat onze leden veel behoefte hebben aan goede kennis en educatie op het gebied van rijtechniek en paardenwelzijn. Om de kennis van toptrainers voor een groot publiek toegankelijk te maken is er eind vorig jaar gestart met het opnemen van de masterclasses. Leren van de grootmeesters uit de paardensport, dat is het doel van Horseriding.Academy.’ Rob Ehrens, vult aan: ‘Het is belangrijk dat we laten zien hoe wij in alle rust en beleid met onze paarden omgaan en ze opleiden en trainen. Via Horseriding.Academy kunnen we een groot publiek bereiken, dit platform hadden we eigenlijk al veel eerder moeten hebben.’

Masterclass Alex van Silfhout
In de ruim twee uur durende masterclass van Alex van Silfhout vertelt hij openhartig over zijn visie op paardrijden en paardenwelzijn, zijn trainingsmethoden en over zijn rol als bondscoach. In tien lessen neemt Alex je mee in het dagelijkse leven op Stal van Silfhout. Zijn zoon Diederik en de amazones Febe van Zwambagt en Anne Meulendijks rijden verschillende paarden en aan de hand daarvan wordt de opleiding van een dressuurpaard, de oefeningen maar ook de valkuilen uitgelegd. Hierbij laat Alex verschillende type paarden zien, zodat je als ruiter leert welke hulpen voor welk type paard geschikt zijn. Door de filmische insteek van de masterclass is er een uniek kijkje in het leven van de Nederlandse bondscoach ontstaan. Deze masterclass is een must-see voor dressuurruiters- en amazones op elk niveau.

Licentiepunten voor KNHS-instructeurs
Instructeurs ontvangen 50 licentiepunten voor het volgen van de masterclass van Alex van Silfhout, dit telt als een officiële KNHS-bijscholing. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je de masterclass hebt afgenomen en bekeken. 

KNHS-Ledenvoordeel
KNHS-startpashouders profiteren van € 55,- voordeel en betalen € 95,- in plaats van € 150,- voor een masterclass. Alle startpashouders krijgen hierover een mail met een kortingscode. KNHS-leden zonder startpas profiteren uiteraard ook van een mooie korting en betalen € 125 in plaats van € 150. Nieuwsgierig? Kijk snel op www.horseriding.academy.

Horseriding.Academy, leren van de grote meesters uit de paardensport

 

Categorie: Horseriding.Academy, masterclass, Alex van Silfhout, Rob Ehrens, Marion Schreuder, Imke Schellekens-Bartels, ledenvoordeel, kortingsactie, startpas

Ander Nieuws

  • Witte van Moort wordt hoofdsponsor Hippiade 2022
    Witte van Moort wordt hoofdsponsor Hippiade 2022
  • Tips van de Top: Paardrijden in ontspanning
    Tips van de Top: Paardrijden in ontspanning
  • Zonder officials geen paardensport
    Zonder officials geen paardensport