­ Update selectietraject WK jonge dressuurpaarden - KNHS

Update selectietraject WK jonge dressuurpaarden

Geplaatst op 23 april 2020 in Dressuur & Para

De videoselectie van de paarden die mogelijk in aanmerking komen voor het WK Jonge Dressuurpaarden is afgerond. 59 paarden blijven in de race van deze Pavo SportsFit selectie. De selectie voor het WK staat nu voorlopig stil, totdat bekend is of en wanneer het WK voor jonge dressuurpaarden verreden gaat worden.

De beoordeling vond plaats door vooraf ingestuurde video’s. Namens de selectiecommissie, die staat uit Monique Peutz, Johan Rockx en Floor Dröge, reageert laatst genoemde: “Wij hebben vanuit huis de video’s bekeken, maar wel tegelijkertijd zodat we ook direct konden overleggen met elkaar. Alle video’s hebben we de afgelopen twee dagen beoordeeld en voorzien van feedback, vervolgens is de selectie gemaakt.”
In totaal zijn 59 paarden door naar het volgende selectiemoment.

Wanneer deze plaats vindt is nog niet bekend: “Het selectietraject zetten we nu on hold, totdat duidelijk is of en zo ja wanneer het WK Jonge Dressuurpaarden plaats gaat vinden. De paarden die nu zijn geselecteerd, vervolgen hopelijk op een later moment het selectietraject.  Als bekend is wanneer het WK Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden zullen we het vervolg van het selectietraject vormgeven, met daarin eventueel een extra instroom moment voor paarden die nog niet zijn geselecteerd.”

“Gezien de kwaliteit van de paarden zou het jammer zijn als het WK niet door gaat, al gaat gezondheid voorop. Er is echt sprake van een goede top aan kwaliteit. Daarnaast hebben we ook enkele paarden geselecteerd die nog wat groen zijn in de ontwikkeling, maar wel veel potentie laten zien. Ook deze paarden willen wij de kans geven om uit te groeien en door te ontwikkelen. Vooral gezien het feit dat het WK, als het door gaat, op een later moment plaats vindt. Daarnaast was het erg mooi om te zien dat veel zevenjarige proeftechnisch al heel goed op weg zijn, dat is echt een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren.”

Op de vraag hoe het is om de paarden online te beoordelen reageert Floor Dröge: “Iedereen heeft zijn best gedaan om de paarden en de proef zo goed mogelijk op beeld te zetten. Maar de kwaliteit van de video’s is wisselend. Het scheelt dat wij geen punten per onderdeel geven, maar meer naar het totaalbeeld kijken. Dat is op deze manier goed te doen. Wat we wel echt mistte was het stukje training dat we nu niet konden doen. Vorig jaar ging dat wel en enkele paarden veranderden daar echt van, deze informatie missen we nu.”

Van enkele paarden waren geen video’s ingestuurd, zij waren afwezig met een geldige reden. Zij mogen deelnemen aan de volgende observatie indien zij voldoen aan de door de selectiecommissie gestelde voorwaarden. King de Niro neemt niet meer deel aan het selectietraject voor het Nederlandse team. Zijn Italiaanse eigenaren zien graag dat hij onder de Italiaanse vlag uit komt. Alle geselecteerde paarden vind je in dit bericht.

Afwezig tijdens observatie
Met een geldige reden waren enkele paarden afwezig. Zij dienen wel te voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarden voor het volgende observatiemoment. Het gaat om de paarden:

Kensington (v.Chagall D & R)
Glock’s King Karim (v.GLOCK’s Toto Jr.)
Jheronimus  (v.Dreamboy)
Imagine (v.Dreamboy)
Ivanhoe (v.Desperado)

Foto Bart Veeze en Imposantos tijdens het WK van 2019 door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
    Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
  • Leren paardrijden: Wijken voor het been
    Leren paardrijden: Wijken voor het been
  • Topklasseringen Dinja van Liere in München
    Topklasseringen Dinja van Liere in München