­ Van Asten en Kersten op dreef in Kronenberg - KNHS

Van Asten en Kersten op dreef in Kronenberg

Geplaatst op 22 februari 2020 in Springen

Mathijs van Asten en Niels Kersten gaven zaterdag 22 februari in de Peelbergen de beste Nederlandse optredens. Kersten won met Grandino H de één ster Grote Prijs, terwijl Van Asten en Yagudin na hun zege van vrijdag in de Big Tour zaterdag in de twee ster GP op de vijfde plaats eindigden.

“Het kan niet elke dag feest zijn”, zegt Van Asten met een lach. De Limburger die op vrijdag de 1.45m Big Tour won met de veel vermogend springende Yagudin (v. Berlin), tikte nu onderweg in de zes man sterke barrage een balk uit de lepels. Aan de tijd van het koppel lag het allerminst, zonder fout had er zeker een tweede plaats, maar misschien zelfs de winst ingezeten. “Het was een pechfout, jammer. Maar ik ben alsnog dik tevreden!”

Bedankt Ludger
Dik tevreden was ook de 22-jarige Duitser Richard Vogel, die zijn veertienjarige ruin Lesson Peak (v. Lord Z) als lest best naar de winst stuurde in de  1.45m proef. “Ik reed dit paard toen ik in dienst was van Ludger Beerbaum al. Toen ik daar twee jaar geleden wegging om mijn eigen stal op te zetten, gaf Ludger me hem in bruikleen mee om op hoger niveau te kunnen blijven rijden. Inmiddels heb ik Lesson Peak gekocht en daar heb ik geen dag spijt van gehad. Ik ben Ludger dan ook zeer erkentelijk”.

Super Grand Prix Ticket
Vogel scoorde naast ranking punten en ruim 8.300 euro ook een ticket voor de Van Mossel Super Grand Prix op 20 december 2020. Thiago Ribas da Costa en Kassandra van ’t Heike moesten door Vogels’ rit genoegen nemen met de tweede plaats. Ook de derde en vierde plaats waren voor Duitse combinaties. Mario Stevens werd derde met Baloubet 4. Caroline Muller tekende met Diarindo Z op voor het vierde geld.

Twin power
Waar Niels Kerstens’ broer Lars twee weken geleden in de Peelbergen nog de winst in de CSI1* GP opeiste, deed zijn tweelingbroer dat vandaag zoetjes over. De stalruiter van Stal Thijssen nam het in de sterk bezette barrage op tegen vijftien combinaties. In deze 1.35m rubriek was de Limburger niet alleen de snelste, maar ook de enige Nederlander die zich in de top tien wist te scharen.

Voor alle uitslagen: https://online.equipe.com/nl/competitions/35692

Tekst en foto EC De Peelbergen / Eva vd Adel

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken