­ VDL Groep Zidane van Leopold van Asten met wedstrijdpensioen - KNHS

VDL Groep Zidane van Leopold van Asten met wedstrijdpensioen

Geplaatst op 11 januari 2020 in Springen

VDL Groep Zidane, de Nederlands kampioen springen in 2015, van Leopold van Asten gaat in de weide bij Stoeterij Duyselshof genieten van zijn pensioen. De nu 16-jarige zoon van Heartbreaker is één van de meest succesvolle paarden van de Nederlandse springsport van de afgelopen jaren met overwinningen met het Nederlandse team en de overwinning in de Rolex Grand Prix van ’s Hertogenbosch.

VDL Groep Zidane gaf zijn eigenaar Wim van der Leegte een superieure overwinning in de Rolex Grand Prix van ’s Hertogenbosch in 2017. Een maand later werd Leopold van Asten met zijn toppaard dertiende in de eindstand van de Wereldbekerfinale in Omaha.

In 2015 veroverde Leopold in Mierlo zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters. Daarbij was VDL Groep Zidane zijn partner. Een jaar later stonden ze wederom op het podium op het NK, toen was het brons.

De eerste grote overwinning van VDL Groep Zidane dateert uit 2014 toen hij de vijfsterren Grote Prijs van La Coruna won. Er volgden door de jaren meerdere overwinningen, waaronder met het Nederlandse team in de Nations Cup wedstrijden van La Baule en Falsterbo in 2015.

VDL Groep Zidane werd in 2008 als driejarige door Wim van der Leefte aangekocht in de Select Sale tijden de KWPN Hengstenkeuring. De zoon van Heartbreaker en de merrie Calanda (Calando I x Landgraf I) bezorgde zijn fokker Frank Kok de titel Fokker van het Jaar in Gelderland. Zidane heeft zijn hele loopbaan doorgebracht op Stoeterij Duyselhof in Duizel en Hoogeloon. Nu mag de bruine van zijn verdiende pensioen gaan genieten.

Leopold van Asten schrijft op de Facebookpagina van Stoeterij Duyselshof: “Ik heb vele jaren een fantastische tijd gehad met Zidane met vele successen. Hij is een echte vechter en gaf altijd alles. Hij was een echt karakterpaard en is heel intelligent. Hij sprong met het grootste gemak de allerzwaarste parcoursen, zo veel vermogen had hij. Ik ga hem missen en wens hem een goede tijd in de wei met zijn nieuwe vriend Ushi. Dank voor alles mijn vriend.”

Foto: VDL Groep Zidane en Leopold van Asten (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen