­ Veiligheidshelm verplicht - KNHS

Veiligheidshelm verplicht

Geplaatst op 15 december 2020

Het dragen van een veiligheidshelm is voor veel ruiters tegenwoordig een vanzelfsprekendheid. Vanaf 1 januari 2021 wordt dit op alle KNHS evenementen voor alle niveaus een verplichting.

Met name in de hogere dressuurklasses en in het mennen zagen we ook nog wel eens een hoed of pet als hoofddeksel voorbij komen. Vanaf 1 januari wordt de veiligheidshelm echter verplicht tijdens alle paardensportactiviteiten die onder KNHS reglementen verreden worden. Alleen voor de discipline voltige geldt de verplichting niet.

Vanaf 1 januari 2021 is het dragen van een veiligheidshelm echter ook verplicht voor menners en opzittenden van een aanspanning bij een hippische accommodatie met het veiligheidscertificaat. Het dragen van een veiligheidshelm is voor ruiters al geruime tijd een vanzelfsprekendheid. Vanuit Stichting Veilige Paardensport is het een vereiste voor het toekennen en behouden van het veiligheidscertificaat aan een hippische accommodatie. Meer informatie

Nb: Uiteraard realiseren wij ons dat er met de recent aangekondigde coronamaatregelen tot in januari zeker geen evenementen mogelijk zijn, maar de datum van 1 januari hoort bij het formele bestuursbesluit.

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
    TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program