­ Verkiezing Hippisch instructeur/docent van het jaar 2020 - KNHS

Verkiezing Hippisch instructeur/docent van het jaar 2020

Geplaatst op 06 juli 2020

Een goede instructeur of docent is goud waard! Zij leggen de basis voor goed paardrijden, dit is niet alleen prettig voor de ruiter, maar het paard heeft hier ook baat bij. Een goede combinatie draagt bij aan het positieve imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om goede instructeurs in het zonnetje te zetten via de verkiezing van de ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. Nomineren/aanmelden kan t/m 15 september 2020.

Ondanks het feit dat er hoogstwaarschijnlijk in 2020 geen KNHS-instructeurscongres gehouden wordt, heeft het bestuur van HIP in overleg met de KNHS besloten om de verkiezing van de instructeur/docent van het jaar wel door te laten gaan. In deze coronatijd hebben veel instructeurs en docenten een bijzondere prestatie moeten leveren en innovatief moeten handelen. Een waardering in de vorm van deze verkiezingen is misschien wel meer dan ooit nodig. De organisatie zal zorgen voor een alternatieve prijsuitreiking  door middel van een webinar of een speciale bijeenkomst afhankelijk van de mogelijkheden voor de komende periode.

De verkiezing is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector.

Afgelopen jaar waren er bijna 100 deelnemers aan de verkiezing Hippisch docent/instructeur van het jaar die aangemeld waren door o.a. hun school, vereniging of manege. Hester Bransen was toen de winnaar van de verkiezing instructeur/docent van het jaar. Juryvoorzitter van de instructeursverkiezing, Gonneke Leereveld, gaat samen met haar mede-juryleden Patrick van der Meer en ORUN-bestuurslid Johan Folmer alle aanmeldingen zorgvuldig beoordelen aan de hand van het reglement dat de organiserende Stichting HIP heeft vastgesteld.

Instructeurs kunnen in aanmerking komen door zich zelf in te schrijven of wanneer ze door derden worden voorgedragen. De organisatie hoopt weer op vele inzendingen. Meer informatie over de reglementen en het inschrijfformulier vind je hier. 

Wie kan er meedoen?
Elke hippische instructeur, trainer of docent die voldoet aan onderstaande voorwaarden kan meedingen naar de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. De deelnemer:

  • Is instructeur of trainer met een KNHS/ORUN erkend diploma.
  • Of is docent bij een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.
  • Stelt zich uiterlijk 15 september 2020 kandidaat (of wordt kandidaat gesteld) bij het secretariaat van de Stichting HIP via dit inschrijfformulier).

Hoe kan je je aanmelden?
Als je in aanmerking wilt komen voor de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ moet je voldoen aan 7 criteria (zie hieronder). Je kunt je aanmelden door een filmpje te maken met je motivatie of stuur een foto met een motiverende tekst, waarom jij in aanmerking moet komen voor de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. Vul het inschrijfformulier in en stuur je filmpje* of foto met motivatie uiterlijk 15 september per e-mail naar info@stichting-hip.nl. Je mag ook iemand anders nomineren voor deze mooie prijs.

(* het filmpje of de foto kan gebruikt worden voor promotiedoeleinden van de verkiezing ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ of de KNHS-instructeursopleidingen in het algemeen) 

Klik hier om jezelf aan te melden of om iemand te nomineren


De criteria
De jury beoordeelt de instructeur/docent aan de hand van de volgende criteria: 

  1. Je hebt passie voor het vak.
  2. Je hebt kennis en kunde van het paard, de paardensport en/of de paardensector.
  3. Je hebt didactisch inzicht en het vermogen om studenten/leerlingen te inspireren en te motiveren.
  4. Je stelt je open voor innovatieve ontwikkelingen in de hippische educatie.
  5. Je hebt een visie op hippisch onderwijs en aandacht voor kwaliteitsverbetering.
  6. Je toont initiatieven tot persoonlijke ontwikkeling.
  7. Ben je docent, dan bent je werkzaam voor een erkende hippische opleiding, zoals geformuleerd in alinea 2.

De winnaar van de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ komt gedurende de drie opeenvolgende jaren niet in aanmerking voor deelname aan de verkiezing.

De jury
Uit de aanmeldingen wordt door de jury de winnaar gekozen. Bij de beoordeling houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. Bij gelijk aantal stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag. De jury bestaat uit de volgende personen:

  • Gonneke Leereveld (Directeur Manage Mind Group en Equine Support)
  • Patrick van der Meer (Olympisch dressuurruiter en trainer)
  • Johan Folmer  (Teamleider Onderwijszaken Aeres)

De prijs
De winnaar ontvangt de ‘HIP award’ en een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolgopleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

 

Ander Nieuws

  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Eerste springweekend KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort groot succes!
    Eerste springweekend KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort groot succes!