­ Verslag dressuurforum 17 februari 2020 - KNHS

Verslag dressuurforum 17 februari 2020

Geplaatst op 17 februari 2020

Het dressuurforum kwam op 17 februari 2020 voor de eerste keer bijeen dit jaar. De volgende onderwerpen werden besproken

Werkgroep Subtopwedstrijden

Vanuit het dressuurforum en de technische commissie is de afgelopen maand een werkgroep bij elkaar geweest om aan de slag te gaan met een nieuwe opzet van Subtop wedstrijden en de Subtopkalender om zo een kwaliteitsslag te kunnen maken.

 

Verplichting toezichthouder voorterrein dressuur

Het dressuurforum heeft besloten dat per 1 april 2021 tijdens iedere dressuurwedstrijd het aanstellen van een toezichthouder op het voorterrein verplicht is. De in te zetten toezichthouder is een jurylid dressuur. Ook in 2020 zal de pilot die in 2019 heeft gedraaid steeds verder worden uitgebreid zowel tijdens wedstrijden in de regio als tijdens Subtopwedstrijden. Er zal dit jaar een opleiding voor de toezichthouder worden ontwikkeld. Dit is een aanvulling op de bestaande juryopleidingen en de informatie die hierover al beschikbaar is.

 

Voorstellen voor reglementswijzigingen

De komende maanden worden de onderwerpen voor reglementswijzigingen voor 2021 verzameld zodat deze tijdens de volgende vergadering kunnen worden besproken.

 

Jeugdrubrieken dressuur 2020

Na het grote succes van de pilot jeugdrubrieken dressuur in 2019 start de KNHS in 2020 met een reeks van nieuwe pilots in zowel dressuur, springen als eventing.

Nieuw in 2020 is dat in de leeftijdsrubrieken vanaf 12 jaar deelname met een paard ook mogelijk is. In deze leeftijdsrubrieken rijden paarden en pony’s dan ook door elkaar en worden in 1 klassement opgenomen. Ook in het springen en eventing volgt een pilot jeugdrubrieken. In plaats van de reguliere rubrieken die op de categorie van de pony worden uitgeschreven, worden er nu rubrieken uitgeschreven op leeftijd van de ruiter waarbij de hoogte van de pony of het paard geen rol meer speelt. Het doel is om kinderen met leeftijdsgenootjes te laten rijden. Ze rijden dan tegen kinderen in dezelfde leerfase en met dezelfde motoriek die past bij hun leeftijd. De grootte van de pony of het paard speelt dan geen rol meer maar het kind staat dan meer centraal. De klassenindeling blijft hetzelfde. De kinderen blijven dus gewoon rijden in de klasse waar ze nu ook in rijden en de winstpunten tellen gewoon mee.

De doelstelling van de pilot jeugdrubrieken in 2020 is het uittesten van de mogelijkheden zodat we dit definitief door kunnen voeren in de wedstrijdsport per 1 april 2021.

 

Volgende vergadering
De volgende vergadering van het dressuurforum vindt plaats op 18 mei aanstaande.

 

Over het dressuurforum
Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het forumlid van je regio. Kijk hier voor contactgegevens van alle leden van het dressuurforum.

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag