­ Verslag enduranceforum 27 januari 2020 - KNHS

Verslag enduranceforum 27 januari 2020

Geplaatst op 19 februari 2020 in Endurance en KNHS

Op 27 januari kwam het enduranceforum bijeen. Hier lees je een beknopt verslag van de vergadering.

Samenstelling enduranceforum
Tijdens de algemene ledenvergadering eind vorig jaar is Michelle Nooijen gekozen als nieuw forumlid endurance. Michelle is voor het eerst aanwezig bij de vergadering. Het forum kijkt uit naar een prettige samenwerking. Hier vind je de actuele samenstelling van het enduranceforum.

Kilometer awards
Wij vinden het goed uitrijden van wedstrijden belangrijk en daarom geven we sporters die op een goede manier omgaan met hun paard daarvoor waardering. Het welzijn van het paard staat immers in de endurance voorop. We willen ruiters die jaarlijks vele kilometers met een gezond en fit paard volbrengen erkenning geven. Daarvoor zijn awards bedacht; erkenningen voor ruiters die in een jaar vele kilometers goed volbracht hebben, maar bijvoorbeeld ook voor ruiters die al jarenlang vele kilometers goed volbrengen.De volgende erkenningen zijn in het leven geroepen:
- de km-vreter top 10 van het seizoen
- de mijlpaal awards – vanaf 2500 goedgekeurde wedstrijd kilometers krijgen ruiters een prijs (daarna +1000 km)
- de decade teams – dit zijn teams die tenminste 10 seizoenen samen hebben gereden en in die tijd minimaal 2500 wedstrijd kilometers hebben afgelegd.

De forumleden zijn er erg enthousiast over de erkenningen. De awards zijn uitgereikt op de nieuwjaarsborrel van de KNHS Endurancevereniging op 9 februari. Winnaars van harte gefeliciteerd met deze prachtige erkenningen!

Jaarplanning
Het forum heeft de jaarplanning besproken in de vergadering. Gezamenlijk is gekeken wat het forum dit jaar aan activiteiten wil realiseren. Een aantal acties uit 2019 worden doorgezet naar 2020. Promotie van de sport en educatie zijn twee onderwerpen waar het forum het komende jaar mee aan de slag wil.

Wedstrijdreglement endurance
Het enduranceforum wil dit jaar het gehele reglement weer goed gaan bekijken. Er zijn een aantal onderwerpen die al meerdere keren besproken zijn, maar waar nog geen ideale oplossing voor is gevonden. Zo is de finish van de klasse I en de promotieregeling bijvoorbeeld een aandachtspunt. Voorstellen voor wijzigingen worden besproken in de volgende vergadering. Forumleden gaan in de komende periode informatie ophalen bij hun achterban om voorstellen te kunnen aandragen. Zijn er dingen die voor jou in het reglement niet duidelijk zijn? Of heb jij een goed idee voor verbetering van de finish in de klasse I? Geef het dan door aan het enduranceforum via forumendurance@knhs.nl.   

Over het enduranceforum
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het enduranceforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de endurancesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumendurance@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/enduranceforum/ voor de samenstelling en eerdere verslagen.


In 2020 zijn de  vergaderingen van het enduranceforum op maandag 25 mei, dinsdag 1 september en dinsdag 3 november.

 

Categorie: enduranceforum, endurance

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 april 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 april 2022
  • Vergadering enduranceforum 21 februari 2022
    Vergadering enduranceforum 21 februari 2022