­ Verslag voltigeforum 3 september 2020 - KNHS

Verslag voltigeforum 3 september 2020

Geplaatst op 03 september 2020 in Voltige en KNHS

Op 3 september kwam het voltigeforum bijeen op het KNHS-centrum in Ermelo. De belangrijkste onderwerpen worden hieronder kort toegelicht.

Werkgroep wedstrijdreglement

De werkgroep wedstrijdreglement voltige is vorig jaar hard aan de slag gegaan met een nieuwe indeling voor de wedstrijdsport. Na de bijeenkomsten begin van dit jaar zijn de werkgroepleden aan het testen gegaan in de praktijk. Helaas kon dit maar korte tijd plaats vinden omdat trainingen stil kwamen te liggen vanwege het coronavirus. Doordat de trainingen geruime tijd stil hebben gelegen was het niet mogelijk om de oefeningen in de praktijk voldoende te testen. Daarom is besloten om de grote wijzigingen uit te stellen.

Voorgestelde reglementswijzigingen

Het voltigeforum heeft gekeken welke wijzigingen volgend jaar wel doorgevoerd zouden kunnen worden. De voorgestelde wijzigingen zijn in het kort tijdens de vergadering besproken:

 • Het voltigeforum zou graag voor de moeilijkheidsgraden in de kür de code of points van de FEI gaan gebruiken. Al een aantal jaren geleden heeft de FEI een nieuwe code of points ingevoerd, het forum stelt voor om de FEI hier nu in te volgen.
 • Het forum wil graag een aparte solo en duo klasse inrichten in de klasse B. Dus zowel solo, duo en teams van 3-7 voltigeurs. Het forum wil deze nieuwe klassen dan ook graag toevoegen aan de kampioenschappen.

De definitieve voorstellen worden momenteel uitgewerkt en nog besproken in het voltigeforum. Daarna worden de voorgestelde wijzigingen voorgelegd aan het KNHS-bestuur ter goedkeuring. Na goedkeuring van de wijzigingen gaan die op 1 maart 2021 in. De definitieve reglementswijzigingen worden ter zijne tijd gepubliceerd op www.knhs.nl .  

Kampioenschapsreglement 2021

Het kampioenschapsreglement voor de hippiade voltige 2021 is besproken in de vergadering. Gelet op de voorgestelde reglementswijzigingen moeten hier nog wijzigingen in gedaan worden.


Over het voltigeforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de voltigesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumvoltige@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/voltigeforum/ voor de samenstelling en eerdere verslagen.

De volgende vergadering van het voltigeforum is op 17 november 2020.

Ander Nieuws

 • Formats Wereldkampioenschap Herning
  Formats Wereldkampioenschap Herning
 • Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022
  Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022
 • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 april 2022
  Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 april 2022