­ Versoepeling in additioneel protocol en bepalingen - KNHS

Versoepeling in additioneel protocol en bepalingen

Geplaatst op 12 juni 2020

Nu de maatregelen verder versoepelen zien we ruimte voor versoepeling in het additioneel protocol en de bepalingen van de beoordelings- en meetmomenten. Daarnaast hebben we van sportaanbieders en officials feedback ontvangen. Met de aanpassingen ontstaat er voor sportaanbieders meer ruimte om te kijken naar de beste invulling van de activiteit op basis van de lokale mogelijkheden.

De belangrijkste wijzigingen:

 • Vanaf 1 juni hoeft ook de jeugd van 13 tot en met 18 jaar geen 1.5 meter onderlinge afstand meer te houden tijdens het sporten. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand. Dit geeft voor de jeugd mogelijkheden voor voltigeactiviteiten voor duo’s en teams.
 • Vanaf 1 juni mogen buiten mensen bij elkaar zijn als maar de 1.5 meter geborgd kan worden, dit geldt voor de toegestane aanwezigen.
 • Openstelling van de horeca en sportkantines: In het protocol en de bepalingen wordt nu verwezen naar het RIVM en KHN voor de laatste informatie en geldende regels.
 • De wijzigingen rondom het inschrijven en betalen zijn verwerkt (link: https://www.knhs.nl/nieuws/2020/andere-betaalsystemen-voor-beoordelings-en-meetmomenten-toegestaan/).
 • Organisaties hebben laten zien dat ze zelf een goede invulling kunnen geven aan het losrijden/springen tijdens activiteiten. We geven daar graag meer ruimte voor. Er dient 130 m2 per combinatie aangehouden te worden om ruiteraantal per rijbaan te bepalen.
 • Tevens hebben organisaties creatieve oplossingen gevonden om ook op het parkeerterrein de 1.5 meter onderlinge afstand te borgen. Daar geven we ook graag meer ruimte voor. Organisaties moeten zorgen voor voldoende uitstap- en uitlaadruimte tussen auto’s, trailers en vrachtwagens zodat de 1.5 meter geborgd kan worden.
 • De KNHS houdt graag de mogelijkheid open voor organisaties om ook voor eventing of samengesteld mennen activiteiten te organiseren wanneer daar lokaal toestemming voor wordt gegeven. Wanneer de activiteit voldoet aan het betreffende wedstrijdreglement kan deze meetellen voor puntenregistratie.

Voor het volledige additionele protocol en de bepalingen voor beoordelings- en meetmomenten zijn hier te downloaden.

Ander Nieuws

 • Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
  Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
 • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
 • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo