­ Vliegende start voor Maikel van der Vleuten - KNHS

Vliegende start voor Maikel van der Vleuten

Geplaatst op 28 juni 2020 in Springen

Maikel van der Vleuten heeft een absoluut vliegende start na de verplichte coronapauze. Voor het tweede weekend op rij wist de TeamNl ruiter in het Franse Saint-Tropez met Dana Blue de 4* Grote Prijs te winnen.

Maikel van der Vleuten (Someren) besloot om na de coronapauze zijn wedstrijdseizoen te beginnen met het concours in Saint-Tropez. Op dit prachtige Franse concours kunnen de combinaties drie weekenden  achterelkaar hun parcoursen rijden, een ideale gelegenheid om weer in het ritme te komen. 

Direct in het eerste weekend won Van der Vleuten met Dane Blue de Grote Prijs. In dit tweede weekend ging Vleut jr verder waar hij gebleven was en schreef andermaal de hoofdrubriek op zijn naam.
Maikel prijst zijn topper Dana Blue. “Ik ben echt heel blij met dit paard. De merrie wil net als ik heel graag winnen en vandaag lukte alles weer heel goed.”

In de barrage mochten maar liefst 16 combinaties van start, dus het was vooraf al duidelijk dat het snel moest als je wilde winnen. Maikel ging voortvarend van start met de altijd super gretige merrie, maar was vooral in het tweede deel van het parcours razendsnel. Duitse topruiter Daniel Deusser kwam met Killer Queen Vdm het dichtste in de buurt van de Van der Vleuten en werd met 0,3 seconde achterstand tweede.
Ook Jur Vrieling (Holwierde) heeft zijn paarden fijn in vorm in deze tweede week van het concours. Met KM Chalcedon eindigde Vrieling als zevende in deze Grote Prijs.

Kijk hier voor alle uitslagen van het concours

Kijk hier voor de gehele uitslag van de Grote Prijs

Foto Hubside 

 

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023